Франция беше принудена да затвори седем училища поради нарастваща загриженост

...
Франция беше принудена да затвори седем училища поради нарастваща загриженост
Коментари Харесай

Париж и цяла Франция нападнати от дървеници. Затварят 7 училища

Франция беше принудена да затвори седем учебни заведения заради възходяща угриженост за нашествието на дървеници, заяви министърът на образованието Габриел Атал. Тя добави, че е направен лист с утвърдени и приети компании в съдействие с министерството на опазването на здравето, с цел да могат шефовете на учебните заведения да имат контакти и да се намесят доста бързо.

Нашествието на дървениците се случва в миг, когато във Франция се организира Световното състезание по ръгби. Страната се приготвя да бъде хазаин и на Олимпийските игри в Париж през 2024 година

Общинска библиотека в северния град Амиен би трябвало да отвори още веднъж през днешния ден, откакто беше затворена за няколко дни, така дървеници бяха открити в публичните места за четене.

Смята се, че една десета от всички френски семейства са имали проблем с дървеници през последните няколко години, което нормално изисква интервенция за битка с вредителите, струваща няколкостотин евро, която постоянно би трябвало да се повтаря.

Ако се съди по информациите на локални, само че също и на непознати медии, дървениците са на всички места в Париж и в цяла Франция.  В столицата те са в киносалоните и театрите, в заведенията за хранене и кафенетата, в хотелите и жилищата, в метрото и крайградските влакове, в рейсовете, на терминалите на летищата, в куфарите и в облеклата на заминаващите от Франция.

Дървениците не скачат и не летят за разлика от други инсекти, склонни също да провокират сходна неуравновесеност, като да вземем за пример бълхите или комарите. Дървениците се хранят с човешка кръв. И имат едно неповторимо качество, за което хората единствено могат да си мечтаят – те са способни да останат живи месеци, в случай че не и година, без да се хранят, показва Асошиейтед прес. Без нормалната им издръжка – кръвта, те могат да забавят метаболизма си и просто да си кротуват и да чакат появяването на плячка. Въглеродният диоксид, който всички човешки същества отделят, реактивира дървениците и те още веднъж се впускат в нормалното си занятие – смучене на човешка кръв, споделя френският ентомолог Жан-Мишел Беранже, който в последните седмици паралелно с дървениците и поради тях се трансформира също в същинска медийна звезда. Почти всяка френска или непозната медия, която написа за дървениците във Франция, цитира този експерт, който отглежда и изследва дървениците в лабораторията си в университетската болница „ Медитеране ” в южния френски град Марсилия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР