Франция бе обхваната от нови протести в сряда вечерта. Те

...
Франция бе обхваната от нови протести в сряда вечерта. Те
Коментари Харесай

Протестите във Франция не стихват, над 150 арестувани

Франция бе обхваната от нови митинги в сряда вечерта. Те бяха провокриани от убийството на младеж от полицията в западно предградие на Париж по време на прекъсване на автомобил, предава Ройтерс.

Сто и петдесет души бяха задържани във Франция след втората нощ на вълнения в цялата страна, сподели министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин в четвъртък. Министерството заяви, че десетки служители на реда са били ранени по време на конфликтите .

" Нощ на отвратително принуждение против знаците на републиката: кметства, учебни заведения и полицейски сектори, опожарени или атакувани. 150 ареста ", съобщи Дарманин в профила си в " Туитър ".

Полицията влезе в конфликти с протестиращите в северния град Лил и в Тулуза, а вълнения имаше и в Амиен, Дижон и административния департамент Есон на юг от френската столица, сподели полицейски представител.

Предвижда се прокурорът на Нантер да осведоми медиите за настоящото следствие на съдбовната пукотевица по младежа във вторник на конференция в 11:00 часа (12 часа българско време).

Президентът Еманюел Макрон свика спешно съвещание на кабинета за четвъртък , оповестиха от кабинета му. Той разкритикува дейностите на полицията, довели до убийството на 17-годишния юноша от алжирски генезис

, че през нощта са били арестувани 70 души, 24 служители на реда са били леко ранени , а към 40 автомобила са били подпалени.

" Налице е същинска атмосфера на напрежение ", сподели Марк Оуен от FRANCE 24, който в сряда вечерта предаваше от Нантер.

" Това е доста безпаричен регион и доста хора са мощно наранени от случилото се ", сподели Оуен.
 Допълнителни полицейски сили са ситуирани в Париж
Допълнителни полицейски сили са ситуирани в Париж

Протести против полицейското принуждение

" Някои споделят, че може би сходни произшествия са необичайност, само че в случай че говорите с хора, които не са бели във Франция, те ще ви кажат , че има чувство, че полицията е жертва на хората, които не са бели във Франция ", добави Оуен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР