Франц Бекенбауер Снимка: БТАНай-искрено приятелство свързва трикратния носител на световната

...
Франц Бекенбауер Снимка: БТАНай-искрено приятелство свързва трикратния носител на световната
Коментари Харесай

Бекенбауер: Пеле ми е като брат, но няма да съм на погребението му

Франц Бекенбауер Снимка: Българска телеграфна агенция
Най-искрено другарство свързва трикратния притежател на международната купа по футбол Пеле, който си отиде от този свят на 29 декември, и немската легенда в този спорт Франц Бекенбауер. Той обаче няма да може да участва на погребението на краля на футбола във вторник.

„ Бих желал да го направя, само че за жалост здравето ми не ми разрешава подобен дълъг полет. Ще съпровождам моя другар в сърцето си в последното му пътешестване “, съобщи Бекенбауер, представен от немския вестник „ Билд “.

Пеле и Бекенбауер, който също е печелил международната купа по футбол като играч и като треньор, играха дружно в Ню Йорк Космос през 1970-а.

„ Пеле ми е като брат. Двамата не контактувахме в последните години поради здравословното си положение, само че другарство като това трае цялостен живот. Останаха ни красивите мемоари “, показва Бекенбауер.

Легендарният бразилец Пеле умря на 82-годишна възраст в болница в Сао Пауло. Там той е бил признат за преоценка на химиотерапията, на която е се е подложил поради рак на дебелото черво. Имал е и респираторна зараза. За месец положението му се е влошило и последвал съдбовният излаз.

Погребението му ще се състои на 3 януари в родния му град Сантос.

В последните години Франц Бекенбауер рядко има обществени изяви поради разнообразни здравословни проблеми. Той не пътува и за Мондиал 2022 в Катар, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР