Франкфурт. Моля, изпратете това послание към България – Франкфурт е

...
Франкфурт. Моля, изпратете това послание към България – Франкфурт е
Коментари Харесай

Кметът на Франкфурт на Майн Петер Фелдман към вицепрезидента Илияна Йотова: Гордеем се с българските си съграждани

Франкфурт. Моля, изпратете това обръщение към България – Франкфурт е мястото, където българите са добре пристигнали да живеят и да развиват своята кариера. Ние се гордеем с българските си съграждани. Те са работливи и амбициозни. Пазят своята еднаквост и в същото време с това са добре интегрирани. С тези думи кметът на Франкфурт на Майн Петер Фелдман посрещна вицепрезидента Илияна Йотова, оповестиха от прессекретариата на президента . Специално за визитата на българската делегация пред постройката на кметството бе издигнато и знамето на Република България.
Вицепрезидентът благодари за грижите, които управата на града поставя за българската общественост. Илияна Йотова изиска подпомагане за даване на пространства за провеждането на занятията на съботно-неделните учебни заведения – проблем, който споделиха българи на среща с нея.
Франкфурт е град, в който живеят в мир и съгласие хора от доста националности, приказват се над 200 езика. 50% от жителите на Франкфурт не са родом от града, а сред 70 и 80% от децата са с мигрантски генезис. Петер Фелдман показа, че имигрантите съумяват да се интегрират, защото не се капсулират в своите общности. Кметът на Франкфурт не е склонен със схващането, че колкото повече са имигрантите, толкоз повече са проблемите. Градът е привикнал с чужденците и те се възприемат от локалното население като преимущество за неговото развиване.
„ Моделът на Франкфурт може да бъде образец за доста градове в Европа “, акцентира вицепрезидентът Илияна Йотова и уточни, че българите са доста търпелив народ.
По публични данни малко над 300 хиляди са записаните български жители в Германия. В консулството на Франкфурт на Майн са регистрирани близо 130 хиляди български жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР