Франкфурт е единственият град в класацията с двуцифрен ръст на

...
Франкфурт е единственият град в класацията с двуцифрен ръст на
Коментари Харесай

Мюнхен, Амстердам и Франкфурт са най-застрашени от имотен балон в еврозоната

Франкфурт е единственият град в класацията с двуцифрен растеж на цените през тази година.

Ръст на цените и риск от заможен балон

Увеличаване

Ръст на цените и риск от заможен балон

Преглед на оригинала Смаляване
Рискът от заможен балон в еврозоната се е нараснал през предходната година поради трайно ниските лихви, които са помогнали за повишаването на жилищата. Годишният показател на швейцарската UBS Group - Global Real Estate Bubble, демонстрира, че най-уязвимият град в света към заможен балон е Мюнхен, следван от Торонто и Хонконг, който беше на върха през 2018 година

Неустойчивост на цените

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Амстердам, Франкфурт и Париж са все по-застрашени от нестабилност на цените, а за първи път от четири години Лондон не е считан за рисково надценен. Цените в английската столица са спаднали по отношение на върха от средата на 2016 година поради несигурността към договарянията за Brexit и по-високите имотни налози, сочат част от главните заключения в отчета.

" На световно ниво икономическата неустановеност надвишава резултата от понижаващите се лихви върху търсенето на жилища в градовете ", споделя Марк Хаефеле, основен капиталов шеф в UBS Global Wealth Management, представен от Bloomberg. Той отбелязва още, че в елементи от еврозоната ниските лихви са тласнали имотните цени към територията на риск от балон.

Франкфурт е единственият световен град, където растежът на цените е двуцифрен. Дори и при закъснение, ниските лихвени проценти към момента могат да тласнат цените до неустойчиви равнища. Швейцарската банка отбелязва, че Ванкувър и Париж също са " на територията на риск от балон ", пазарите на парцели в Цюрих, Лондон, Сан Франциско, Токио и Стокхолм са изправени пред " огромни несъответствия ". В отчета се отбелязва, че цените са по-справедливи на жилищните пазари в Сингапур, Бостън и Милано, а Чикаго е " недооценен ".

Предпазливи вложения

По-ниските лихви карат вложителите да се насочват към други активи за сметка на облигациите. Това е една от аргументите за растежа на цените на парцелите в доста градове, изключително в елементи от еврозоната, където доходността по държавните скъпи бумаги е станала негативна.
Матиас Холцхей, който управлява поделението за вложения в швейцарски парцели на UBS Global Wealth Management, поучава вложителите да останат внимателни към жилищните пазари на територията на риска от балон. И отбелязва, че регулаторните ограничения за ограничение на ново повишаване към този момент доведоха до пазарни корекции в някои от градовете с най-надценени парцели.

Според Клаудио Сапутели, управител за недвижими парцели в банката, доста семейства нямат нужните средства, с цел да дават отговор на критериите за финансиране на банките, " което считаме, че съставлява един от най-големите опасности за цената на парцелите в градските центрове ".

Цените във всичките четири града с максимален риск от балон през 2016 година - Лондон, Ванкувър, Стокхолм и Сидни, са намалели приблизително с 10% от съответните им върхове и не виждаме тази наклонност да се обърне, споделя и Матиас Холцхей.

За първи път от 2011 година няма американски градове в класацията, където цените да прегряват, а поради регулаторните промени и проблемите с достъпността цените на жилищата в Ню Йорк изостават от междинния напредък в страната, отбелязва Bloomberg.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР