Франческо Баная завоюва своята седма победа за сезона в MotoGP

...
Франческо Баная завоюва своята седма победа за сезона в MotoGP
Коментари Харесай

Баная спечели Гран при на Малайзия, но не успя да стане шампион в MotoGP

Франческо Баная завоюва своята седма победа за сезона в MotoGP откакто завоюва Гран при на Малайзия. Той обаче не съумя да си подсигурява международната купа в кралския клас за 2022 година още през днешния ден, защото настоящият първенец Фабио Куартараро финишира трети на „ Сепанг “.

Така разликата сред двамата преди финалния старт за сезона във Валенсия след две седмици е 23 точки. Това значи, че теоретично с победа на „ Рикардо Тормо “ и неуспех на Баная в Испания Куартараро ще може за втора поредна година да стане първенец, предава sportal.bg.

В самото съревнование през днешния ден Баная направи страховит старт от деветата позиция и още в първите два завоя той се изкачи на второто място зад стартиралия от полпозишън Хорхе Мартин. След това испанецът стартира да се откъсва пред колоната, само че позволи неточност в петия завой на седмата обиколка и напусна надпреварата.

Това разреши на Баная да излезе отпред, само че италианецът трябваше да внимава със своя предстоящ съотборник Енеа Бастианини. Настоящият водач на Грезини Дукати съумя да поведе в 11-та обиколка, само че Баная си върна първото място четири тура по-късно, след което Бастинини опитва още няколко офанзиви, само че те не бяха толкоз солидни, колкото тази му в 11-та обиколка и той приключи втори.

Куартараро от своя страна също имаше доста добър старт от 12-то място и съумя да се изкачи до петата позиция в първата обиколка. След това той изпревари Марк Маркес в петия тур и до финала се опита да догони водачите, само че по този начин и не съумя да стори това.

Битката за международната купа в MotoGP през 2022 година ще се реши на 6 ноември с конкуренцията за Гран при на Валенсия. Преди 12 месеца на „ Рикардо Тормо “ успеха бе за Баная, до момента в който Куартараро, който към този момент си бе обезпечил купата, финишира пети в конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР