Fox Entertainment придобива развлекателната платформа TMZ и нейните медийни притежания

...
Fox Entertainment придобива развлекателната платформа TMZ и нейните медийни притежания
Коментари Харесай

Fox придобива развлекателната медия TMZ

Fox Entertainment придобива развлекателната платформа TMZ и нейните медийни притежания от WarnerMedia в договорка, чиято стойност не се оповестява обществено.

Fox Entertainment, както и Fox News Media и Fox Sports, са част от корпорацията Fox, която е благосъстоятелност на магната Рупърт Мърдок, напомня „ Ройтерс “.

Като част от подписаното съглашение Fox ще има и дава отговор за интервенциите на всички артикули под марката TMZ, в това число синдикираните тв излъчвания “TMZ ” и “TMZ Live ”, които се излъчват в мрежи на филиали, които са притежавани от Fox Television Stations. В портфолиото влизат още спортният уебсайт TMZ Sports, уебсайтовете за звезди TooFab и TMZ, както и интервенциите на турнета на звезди в Лос Анджелис и Ню Йорк.

Основателят и ръководещ шеф на медията, Харви Левин, ще остане на поста си, като ще рапортува на Роб Уейд, президент по различни развлечения и специфични оферти във Fox Entertainment.

WarnerMedia е благосъстоятелност на AT&T, която е в развой на преосмисляне на скъпите си медийни вложения, с цел да се концентрира върху първичния си бизнес по доставка на телефонни и интернет услуги. През предишния декември компанията се съгласи да продаде своя аниме бизнес Crunchyroll на компания на Sony за 1.18 милиарда $.

Освен това телекомуникационният оператор комбинира медийните активи на WarnerMedia с Discovery, с цел да сътвори независима компания, Warner Bros. Discovery, в договорка, която се чака да бъде финализирана следващата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР