Фотоволтаична централа ще бъде инсталирана на покрива на МБАЛ „Д-р

...
Фотоволтаична централа ще бъде инсталирана на покрива на МБАЛ „Д-р
Коментари Харесай

Вдигат фотоволтаична централа на покрива на карловската болн...

Фотоволтаична централа ще бъде конфигурирана на покрива на МБАЛ „ Д-р Киро Попов “, с генерираната електрическа енергия оборудването ще зарежда главно болничното заведение на преференциални цени за тока. Останалата част ще се продава. Предложението е на вложителя „ Сгрей Стоун България “ ЕООД с шеф Свилен Баев, сдружението е учредено през 2019 година и е със седалище София.

То ще бъде импортирано за разискване на идното в четвъртък, 27 януари, съвещание на Карловския общински съвет от кмета на общината доктор Емил Кабаиванов.

Намерението на „ Грей Стоун България “ е да построи върху покрива на постройката на МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ фотоловтаична електроцентрала с повърхност 1177 кв м. Предвижда се тя да бъде с инталирана мощ 251.94 kWp. При построяването ще се инсталират монокристлани фотоволтаични панели, инсталирани на железна носеща структура, захваната към покрива с анкерни болтове. Там ще бъдат ситуирани още 8 хибридни инвертори, 2 мрежови инвертора и 16 акумулатори.

Община Карлово е упълномощила на оценител на парцели да направи пазарна оценка на правото на градеж, тя възлиза на 74 900 лв. без Данък добавена стойност.

За да оползвтори терена в региона на болничното заведение и реализира генериране на по-голямо количество електрическа енергия, „ Грей Стоун България “ предлага на община Карлово сдружението да построи заслон с повърхност 36 км. Предвижда се той да бъде над първите три паркоместата, които не са за инвалиди и върху него да бъдат инсталирани фотоволтаични панели от същия тип.

Пазарната оценка на строително позволение за тази активност е на стойност 2 200 лв. без Данък добавена стойност.

След построяването на фотоволтоичната централа вложителят има желание да го употребява в продължение на 25 години.

Предстои на 27 януари Общинският съвет да вземе решение за това предложение.
Свързани вести Строят първия ритейл парк край Карлово, вторият ще е в южната част на града
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР