Фотоизложба Науката отплава за Антарктида“ – моменти от българския принос

...
Фотоизложба Науката отплава за Антарктида“ – моменти от българския принос
Коментари Харесай

Военноморският музей представя фотоизложба „Науката отплава за Антарктида“ | моменти от българския принос в изучаването на Ледения континент

Фотоизложба „ Науката отплава за Антарктида “ – моменти от българския принос в проучването на Ледения континент ще бъде показана във Военноморския музей във Варна, научи Moreto.net

Откриването на гостуващата фотоизложба на Българския антарктически институт и Асоциацията на младите полярни откриватели е на 11 август от 10:00 часа в зала „ Морски сговор “ на музея.

В нея ще бъдат показани фотографии и информация за развиването на Българската антарктическа експедиция през годините, насъбраният опит, тестванията пред българските полярници и историята на изследователската база „ Свети Климент Охридски “ на остров Ливингстън. Акцент в изложбата е и сбъднатата фантазия на българските учени – първият боен научноизследователски транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “. Плавателният съд ще обезпечава националните антарктически експедиции на Ледения континент и ще прави изследвания в Черно море и Световния океан.

Чрез изложбата, която може да бъде прегледана до 25 октомври, посетителите ще имат опцията да открият един трогателен и впечатляващ роман за българските достижения в отдалечения и недопечен полярен регион.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР