Фотографската изложба на Стефан Джамбазов Емил, Юлиян и Мартиан... ще

...
Фотографската изложба на Стефан Джамбазов Емил, Юлиян и Мартиан... ще
Коментари Харесай

Емил, Юлиян и Мартиан представя фотоизложба

Фотографската галерия на Стефан Джамбазов " Емил, Юлиян и Мартиан... " ще бъде открита на 28 април от 14 ч. в Националната гимназия за приложни изкуства " Свети Лука " в София (бул. " Сливница " 134), научи ДУМА от Зелма Алмалех.
Експозицията показва персонални моменти от креативния развой и прекарвания на артистите от семейството Табакови - музикант и художници. Тя е друг взор към създатели, емблематични за актуалното ни изкуство. В нея блестящо място заемат диригентът и композитор Емил Табаков и синовете му, образните актьори - Юлиян (сценограф) и Мартиан (скулптор), създатели и на пърформанси.
Много от фотографиите са от времето преди пандемията от КОВИД-19, само че не са малко и тези, на които маските са на лицата на сниманите и хората се разпознават по очите. Изложбата показва персонални моменти от креативния развой и прекарвания на артистите от семейството. Снимките на Стефан Джамбазов описват на първо място с любов към актьора и наслада от красивата връзка сред бащата - незабравим музикант, и синовете му - надарени и доста разнообразни художници.
Фотоизложбата е в галерията на Националната гимназия за приложни изкуства " Свети Лука ", която са приключили Юлиян и Мартиан Табакови. Мартиан за малко е бил и преподавател там. Дизайнът на фототаблата е на доцент Ненко Атанасов, учител в Националната художествена академия, който също е ученик на учебното заведение.
Изложбата " Емил, Юлиян, Мартиан... " със фотоси на Стефан Джамбазов (1951-2021) е негова втора след " Андрей Даниел - последните 7 години ". Това е първата експозиция по план на фондация " Въпреки " с поддръжката на Столичната община и в партньорство с НГПИ " Свети Лука ". Предстоят изложения в партньорство със Софийската филхармония, Младежкия клуб " The Step " и Съюза на българските художници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР