ФОРТ ЛОДЪРДЕЙЛ, Флорида (AP) — Федерални следователи, които определят защо

...
ФОРТ ЛОДЪРДЕЙЛ, Флорида (AP) — Федерални следователи, които определят защо
Коментари Харесай

Разследващите казват, че гаражът на наемател под срутената жилищна кула във Флорида е имал много дефектни опорни колони

ФОРТ ЛОДЪРДЕЙЛ, Флорида (AP) — Федерални следователи, които дефинират за какво жилищна постройка във Флорида се е срутила отчасти преди три години, убивайки 98 души, споделиха в четвъртък там имаше доста дефектни опорни колони в гаража на наемателя, който минаваше под него и прилежащата палуба на басейна.

Изследователи от Националния институт за стандарти и технологии споделиха на съвещателен панел, че тестванията демонстрират, че някои от армираните със стомана бетонни колони в Champlain Towers South са били на половина от здравината, която е трябвало да имат, и не дават отговор на строителните стандарти в 1980 година, когато е издигната 12-етажната кула. Стоманата в някои от тях е станала умерено до извънредно корозирала, което ги отслабва в допълнение.

Разследващите също потвърдиха отчетите на очевидци, че палубата на басейна е паднала в гаража четири до седем минути преди крайбрежната кула да се срути рано на 24 юни, 2021 година, в предградието на Маями Surfside. Срещата в четвъртък беше в Мер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР