Формула Е ще запази своето присъствие на американския пазар и

...
Формула Е ще запази своето присъствие на американския пазар и
Коментари Харесай

Формула Е ще дебютира в Портланд през 2023 година

Формула Е ще резервира своето наличие на американския пазар и през деветия сезон в историята на напълно електрическия шампионат. Това ще се случи посредством основаването на напълно ново съревнование в Портланд щата Орегон, което ще се организира на 24 юни.

Надпреварата в американския северозапад ще размени тази в Ню Йорк, която няма да може да се организира, поради реновации по пристанишния терминал в Ред Хуук, Бруклин, където се организираше тя. Новината за присъединението на Портланд към календата на Формула Е за 2023 бе оповестено след вчерашното съвещание на Световния моторспорт съвет на ФИА.

Освен това Съветът взе решението другата вакантна дата в календара, 20 май, да отпадне напълно. Това значи, че деветият сезон в историята на напълно електрическия шампионат ще включва общо 16 старта в 11 разнообразни града по света, измежду които ще бъдат 4 напълно нови местоположения. Освен Портланд своя дебют в шампионата ще създадат още Хидерабад (Индия), Кейп Таун (Южна Африка) и Сао Пауло (Бразилия).
 Формула Е ще дебютира в Кейп Таун следващата година, Сеул отпадна от календара Формула Е ще дебютира в Кейп Таун следващата година, Сеул отпадна от календара
Кампанията ще започва в Мексико Сити на 14 януари, след което на 27 и 28 януари ще се проведат двете надпревари в Ад-Дирия (Саудитска Арабия). На 11 февруари ще се състои и дебютното съревнование в Индия, което ще бъде последвано и от първата аудиенция в Южна Африка на 25 февруари.
 Формула Е е все по-близо до Токио Формула Е е все по-близо до Токио
Точно месец по-късно ще бъде и дебютът на Сао Пауло преди на 22 и 23 април да се проведат и двете надпревари в немската столица Берлин. След тях керванът ще се насочи към Монако за един старт на 6 май, след което ще има ново пътешестване отвън Европа. Той ще води шампионата първо в Джакарта (Индонезия) за две надпревари на 3 и 4 юни, след които ще бъде и дебютната конкуренция в Портланд. Кампанията ще приключи на територията на Стария континент с две надпревари в Рим на 15 и 16 юли и два старт в Лондон на 29 и 30 юли.

Южнокрейската столица Сеул, която при последните два старта от миналия осми сезон във Формула Е няма да бъде част от календара поради плануваната огромна реорганизация към Олимпийски парк, където се организираха двете надпревари през август. Организаторите на корейския кръг към този момент договарят за завръщането си календара в границите на десетия сезон на Формула Е.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР