Формирането на солидна военно-политическа основа в Евразия отговаря на общите

...
Формирането на солидна военно-политическа основа в Евразия отговаря на общите
Коментари Харесай

Лавров призова за формирането на силна военно-политическа основа в цяла Евразия

Формирането на солидна военно-политическа основа в Евразия дава отговор на общите ползи на Руската федерация, Беларус и други страни от района, изключително в подтекста на възходящата интензивност на НАТО. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, откривайки съвещание на колегиите на външните министерства на двете страни дружно с беларуския си сътрудник Сергей Алейник, оповестяват съветски медии.

" НАТО ускорява военната си интензивност по западните граници на съюзната страна. Решенията от юлската среща на върха на Алианса във Вилнюс удостоверяват уговорката на неговите членове за нападателно и уверено въздържане на Русия и Беларус ”, уточни Лавров.

Според Лавров, в сегашните условия да се приказва за общ метод със западните страни за обезпечаване на районна непоклатимост на този стадий няма смисъл, това е невероятно.

„ В същото време ”, продължи той, „ задачата е да се построи устойчива архитектура на сигурност и съдействие в цяла Евразия дружно с градивно мислещи страни и разчитайки на съществуващите интеграционни асоциации “.

„ В общи ползи е да се образува мощна военно-политическа основа, която да способства за разрешаването и предотвратяването на спорове, а също по този начин да изключи опцията за военна или друга силова тирания и доминация от страна на извънрегионални играчи “, акцентира Лавров.

Ръководителят на съветското дипломатическо ведомство също особено означи, че в полемиката за евразийската сигурност страните ще разчитат на резултатите от интернационалната конференция по тази тематика, свикана по самодейност на президента на Беларус Александър Лукашенко в Минск преди няколко седмици.

„ Имаме доста механизми и формати, които ще се интересуват от тази взаимна работа, имам поради Организацията на Договора за групова сигурност, и Оперативно-наблюдателно дело, и ШОС Шанхайската организация за съдействие, само че също и Лигата на арабските страни, Съвет за съдействие на арабските страни от Персийския залив, Асоциация на страните от Югоизточна Азия “, разяснява Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР