Формирането на комисии влиза в дневния ред на парламента още

...
Формирането на комисии влиза в дневния ред на парламента още
Коментари Харесай

Формирането на комисии влиза в дневния ред на парламента

Формирането на комисии влиза в дневния ред на Народното събрание още на следващия ден. На Председателски съвет е било решено политическите обединения да предложат състав на непрекъснатите комисии. Поради липса на консенсус обаче въпросът за избор на управления се отсрочва и краткотрайно тази задача ще бъде поета от ръководителя на Народното събрание.

Решението бе обявено от водача на " ".

" Всяка една от политическите сили ще предложи своите представители в обособената комисия, без обаче да бъде гласуван състав на управлението. Тоест няма да има определени ръководители и заместник-председатели на комисиите. Комисията може да бъде свикана във всеки един миг от ръководителя на Народното събрание ", съобщи Костадинов.

Костадинов съобщи, че идната седмица се чака да бъде реализирано единодушие за систематизиране на председателските постове.

" Възможни са два разновидността - единият вид е да имаме квотно систематизиране въз основата на посланичество в Народното събрание, както беше предходната година, другият вид е да имаме образувани първи четири комисии, които да бъдат бюджетна, здравна, обществена и правна, несъмнено, с цел да може да се разиска бюджетът ", уточни още водачът на " ", представен от БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР