Форматът на Копа Америка ще бъде променен от 2020 година,

...
Форматът на Копа Америка ще бъде променен от 2020 година,
Коментари Харесай

Копа Америка ще се провежда в северни и южни зони от 2020

Форматът на Копа Америка ще бъде изменен от 2020 година, като шест отбора ще стартират конкуренцията на север в Колумбия, а останалите шест на юг в Аржентина, заяви Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ).

Аржентина ще бъде в южната група дружно с тимовете на Чили, Уругвай, Парагвай и Боливия и още един поканен посетител. Бразилия ще бъде в северната група дружно с отборите на Колумбия, Венецуела, Еквадор, Перу и още една поканена нация.

Отборите ще се изправят един против различен по един път в групите, и първите четири във всяка група ще продължат към четвъртфиналите. Финалът ще се организира в Аржентина. Промените са част от опит за ревитализиране на южноамериканския футбол на клубно и национално равнище, който ще им помогне да се приближат до равнището на Европа.

КОНМЕБОЛ наруши традицията си в последните шест десетилетия да организира финала за Копа Либертадорес в два мача и през тази година финалът ще се организира на безпристрастен терен за първи път в историята на конкуренцията, която е южноамериканския еквивалент на Шампионска лига. Копа Америка 2020 ще бъде четвъртата за последните шест години. Организатори желаят съревнованието да се организира на всеки две години, сходно на Европейското състезание – европейския еквивалент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР