Ford представи изцяло новия мултифункционален Tourneo Connect, който ще донесе

...
Ford представи изцяло новия мултифункционален Tourneo Connect, който ще донесе
Коментари Харесай

Ford представя изцяло новия Tourneo Connect - мултифункционален автомобил за работните седмици и семейните забавления

Ford показа напълно новия мултифункционален Tourneo Connect, който ще донесе на марката Tourneo още повече жанр, пространство и разнообразие.

Изцяло новият Tourneo предлага идеалното решение за забързания метод на живот с комфортен и мощно пригодим интериор, опция за 7 места и избор сред две дължини, с цел да задоволи всички потребности. Той е идеално пригоден да се оправи с всичко – от превозването на къмпинг екипировка и спортно съоръжение до практична поддръжка за дребния бизнес.

Интелигентното, обвързвано купе вкарва най-новите цифрови технологии за кокпита, до момента в който необятният набор от усъвършенствани системи в помощ на лидера вършат напълно новия Tourneo Connect комфортен и елементарен за шофиране. Новите функционалности включват асистирано шофиране за понижаване на напрежението и Pro Trailer Backup Assist за опростяване на маневрите при изтегляне.

Дебют във Tourneo Connect вършат също система за задвижване на всички колела, повишаваща увереността, и нова алтернатива за автоматизирана трансмисия за бензиновите модели. И двете са част от разширена гама нови бензинови и дизелови мотори, които се чака да предложат водеща в класа си ефективност1.

„ Изцяло новият Tourneo Connect е първият от вълнуващо ново потомство коли Ford Tourneo. Свежият му нов дизайн, 7-местната функционалност и новата технология за задвижване на всички колела, както и всички значими функционалности за съгласуваност, оферират печеливша композиция за нашите клиенти “, сподели Ханс Шеп, общоприет управител на Ford Pro за Европа. „ Ние взехме качествата, които клиентите ценят, и ги развихме в допълнение, при което създадохме нов Tourneo Connect, подготвен за всяко предизвикателство – без значение дали става дума за работа или за развлечение. “

Функционално, практично купе
Изцяло новият Tourneo Connect предлага опция за седем места както при моделите L1 с късо междуосие, по този начин и при моделите L2 с дълго междуосие, за повече деловитост и улеснение. Когато не се употребяват, седалките от втори и трети ред могат да бъдат сгънати, спуснати напред или отстранени, с цел да се сътвори просторна товарна зона за работа или за спортно съоръжение.

Предната пътническа седалка се сгъва до еднакъв под, с цел да разреши безвредно превозване на предмети с дължина до 3 метра, като каяци, мебели в плоски пакети или дървен материал2.

Новият интериор покачва комфорта в купето, без да прави компромис с практичността, която клиентите на Tourneo Connect обичат. Големите плъзгащи се странични порти оказват помощ на децата и възрастните пасажери да влизат и излизат от автомобила в лимитирани пространства, където стандартните порти може да не могат да се отворят изцяло.

Удобството се усилва от многочислени поставки за чаши, отделения и зарядни портове, до момента в който наличният панорамен стъклен покрив и двузоновата климатична система спомагат купето да бъде проветрено и по-комфортно при дълги пътувания. Издръжливи, лесни за разчистване гумени подови стелки се оферират като аксесоар за усъвършенствана деловитост и отбрана.

Клиентите на Trend, Titanium и Active могат също да поръчат ергономични седалки с разширени опори за краката и четирипосочно електрическо лумбално контролиране, сертифицирани от самостоятелната немска асоциация Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), чиято задача е здравето на гърба.

С отстранени седалки от втори и трети ред Tourneo Connect предлага до 3,1 м3 товарен размер при моделите L2 и до 2,6 м3 при моделите L12. Пренасянето на по-дълги предмети или обемисто съоръжение за отдих се улеснява от оптималната дължина на товарене от 2265 мм зад първия ред седалки, 1452 мм зад втория ред и 629 мм зад третия ред за разновидности L2 (1913 мм, 1100 мм и 317 мм за разновидности L1) 2.

Внимателно подбраните материали и покрития, употребявани в купето на Tourneo Connect, основават удобно, първокласно чувство в цялата гама, с неповторими детайли за всеки от серийните разновидности, като да вземем за пример модела Active с неговата стилна синя графика и контрастни шевове.

Отличителен екстериорен дизайн
Изцяло новият Tourneo Connect се отличава с дръзкия и експресивен жанр на най-новите леки коли Ford. Предната част е завършена със мощни, изваяни линии, с цел да сътвори спортно лъчение, като всяка серия има собствен присъщ външен тип.

Вдъхновената от SUV серия Active на Ford предлага композиция от стабилен жанр и първокласни елементи. Уникалните 17-инчови алуминиеви джанти се отличават с двуцветно покритие от мрачен, обработен метал, част от присъщия образ на Active, който включва решетка с претекст на пчелна пита, защитна кора с металически резултат и спомагателни протектори към арките на колелата, праговете и броните. Палитрата от бои в 10 разнообразни ярки цвята съдържа новия Boundless Blue, неповторимия цвят за лансирането на Tourneo Connect Active.

Ексклузивните дизайни на джантите и завършващите елементи не престават мощното разграничение в цялата гама, предоставяйки на клиентите опция да изберат стремежи модел, който най-добре дава отговор на техния метод на живот. Останалата част от серийната линия включва:
Sport – отличителни ленти на капака, по-динамична долна предна ризница, 17-инчови тъмни алуминиеви джанти
Titanium – елементи от сатиниран хром, тонирани стъкла, 16-инчови алуминиеви джанти
Trend – рамка на решетката в гланциран черен цвят, стилни джанти

Изцяло нови цифрови технологии в кокпита
Всички модели Tourneo Connect са снабдени с огромен, комфортен за потребителя сензорен екран на арматурното табло, който обезпечава елементарен достъп на лидера до основните автомобилни системи. 8,25-инчовият екран е общоприетоо съоръжение, а в случай че желаят, клиентите могат да поръчат 10-инчов екран за всички серии. 10-инчовият екран е общоприетоо съоръжение за серията Titanium, Sport и Active в транспортни средства с десен волан3.

Сензорният екран обезпечава ръководство на навигацията, аудиосистемата и климатика, до момента в който други функционалности като телефонно свързване, информация за автомобила и аудио настройка са групирани в подменюта, с цел да бъдат ненатрапчиви по време на шофиране.

Клиентите могат също по този начин да поръчат съвременен цифров екран на мястото на обичайните циферблати – функционалност, която е общоприетоо съоръжение за моделите Sport и налична за Titanium и Active.

Дигиталният екран има 10,25-инчов екран в инструменталния панел, който може да работи паралелно с централната информационно-развлекателна система, с цел да предложи на водачите повече информация и надзор. Дисплеят извежда предизвестия за автомобила, ограничавания на скоростта според пътните
знаци и настоящата предавка в горната част на екрана за по-лесно четене, над екран с опция за разнообразни конфигурации, който демонстрира: Summary (Резюме) – информация по отношение на настоящото пътуванеClassic (Класически) – симулиран обичаен скоростомер и тахометърNavigation (Навигация) – карта на маршрута и спомагателни насокиDriver Assist (Асистент на водача) – положение на дейните системи в помощ на лидера
Автомобилите с 10-инчов сензорен екран разполагат с модем FordPass Connect, с цел да оказват помощ на клиентите да останат свързани по време на път4. Наличната онлайн навигация5 употребява облачни данни, с цел да предлага спомагателни актуализации онлайн, в това число информация за трафика и различни маршрути; близки бензиностанции с цени и работно време; онлайн актуализации на карти; детайлности за паркингите, в това число наличност, разстояние и цена.

Клиентите на Tourneo Connect могат отдалечено да получат достъп до повече информация, като употребяват приложенията за смарт телефони FordPass или FordPass Pro6. Използвайки телефона си, клиентите могат да видят и управляват: Статус на светлините, стъклата и вратитеЗаключване и отключване на автомобилаМестоположение на автомобила и място на паркиране, в това число адрес и време, прекарано в паркирано състояниеСреден разход на горивоИнформация за положението на автомобила, с цел да се подкрепи самодейната поддръжка и да се избегне непланирана неспособност за придвижване
Нови равнища на системите в помощ за лидера
Tourneo Connect предлага 19 технологии за подкрепяне на лидера, с цел да направи пътуванията по-удобни, по-малко натоварващи и по-безопасни. Богатата общоприета спецификация включва: Асистент за попречване на конфликти с автоматизирано спешно прекъсване и Предупреждение за иден преден сблъсък7Система за съблюдаване лентата на движение7Предупреждение към водача7Круиз надзор 7Система за регулируемо ограничение на скоростта7Асистент при тръгване по надолнище 7Предни и задни датчици за паркиране 7
Адаптивен круиз контрол7, Разпознаване на пътните знаци7, Информационна система за следене на мъртвата точка на видимост7 и Предупреждение за непряк трафик7 също участват.

Изцяло новият Tourneo Connect вкарва също по този начин нови пакети от технологии за подкрепяне на лидера. Пакетът за паркиране прибавя Активен паркинг помощник с Асистент за излизане от паркомясто7, който може да разпознава и автоматизирано да заеме или излезе от перпендикулярни и успоредни места за паркиране, до момента в който лидерът ръководи педала на газта, спирачката и предавката.

Пакетът за подкрепяне на тегленето включва нова функционалност Pro Trailer Backup Assist7, с цел да спомогне за попречване или понижаване на заплахата от „ извъртане на ремаркето “ при придвижване на заден ход. Системата разрешава даже на неопитни водачи да маневрират решително, като употребяват копчето за контролиране на страничните огледала вместо кормилото, с цел да управляват посоката на автомобила и ремаркето. Камерата за назад виждане и датчиците на Tourneo Connect регистрират взаимно периметъра на ремаркето и постановат насочващи линии на екрана на камерата, с цел да оказват помощ на лидера.

Моделите Tourneo Connect, оборудвани с автоматизираната трансмисия PowerShift, могат да бъдат поръчани и с Интелигентен адаптивен круиз надзор с Придържане в средата на лентата7, което обезпечава асистирано шофиране във връзка с педала на газта, спирачката и кормилното ръководство, с цел да се понижи напрежението по автомагистралите или в трафик с неведнъж прекъсване и тръгване.

Част от общоприетото съоръжение на всички коли Tourneo Connect е електрическата паркинг спирачка, която освобождава място в купето и опростява шофирането. Функцията също по този начин разрешава автоматизирано задържане7 за по-лесно тръгване по надолнище.

Автомобилите от серията Sport вкарват системата Адаптивни предни фарове7 като общоприетоо съоръжение.Тя е в положение интелигентно да разпознава сюжети на шофиране като автомагистрала, град, провинция и кръстовища и да трансформира модела на светлинния вързоп и яркостта на предните фарове, с цел да усъвършенства видимостта и да понижи отблясъците. Асистентът за автоматизирано превключване на къси/дълги светлини и LED предни фарове и задни светлини също са общоприетоо съоръжение.

В допълнение към актуалните технологии в помощ на лидера, напълно новият Tourneo Connect може да бъде поръчан с функционалности за възстановяване на комфорта, в това число отопляемо предно стъкло Quickclear, чистачки със датчик за дъжд и отопляеми странични огледала.

Водеща в класа успеваемост
Очаква се цялостната гама бензинови и дизелови мотори да обезпечи водеща за класа успеваемост за новия Tourneo Connect, с планиран разход на гориво от 4,9 л/100 км и излъчвания на CO2 от 127 г/км1. Освен че за пръв път обезпечава задвижване на всички колела в мултифункционалния автомобил, гамата на силовите елементи включва и алтернатива за автоматизирана трансмисия както за бензиновите, по този начин и за дизеловите мотори, която се предлага при всички разновидности за дължина.

Серията от 4-цилиндрови мотори с турбокомпресор включва 1,5‑литров бензинов мотор EcoBoost, произвеждащ 114 к.с. и 220 Нм въртящ момент1, и два дизелови мотора EcoBlue, разрастващи 122 к.с. и 320 Нм въртящ миг или 112 к.с. и 280 Нм въртящ момент1.

Технологията Auto Start-Stop е общоприета в цялата гама за усъвършенствана успеваемост. И двата дизелови мотора са оборудвани с новаторска система за „ двойно дозиране “, която инжектира AdBlue преди два селективни каталитични конвертора за понижаване на азотните оксиди. Двигателите са съвместими и с различните горива HVO (хидроочистено растително масло) и GTL (газ към течност).

Всички модели разполагат с гладко работеща 6-степенна механична трансмисия като общоприетоо съоръжение. 7‑степенната автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител PowerShift обезпечава бърза и плавна промяна на предавките, която съперничи на успеваемостта на механичната скоростна кутия, само че с комфорта и удобството на автоматизираната. Монтираните на кормилото пера и спортният режим усилват прекарването на запалените водачи.

Клиентите към този момент могат да се възползват от задвижването на всички колела за първи път при Tourneo Connect, с цел да усилят сцеплението върху нестабилни и хлъзгави повърхности за по-уверено шофиране. Системата автоматизирано разпределя въртящия миг сред колелата според от пътните условия и повърхности, като оказва помощ на водачите да запазят темпото в по-трудни условия.

Задвижването на всички колела се предлага при модели, оборудвани с 2,0-литров дизелов мотор EcoBlue с мощ 122 к.с. и 6‑степенна механична скоростна кутия и не прави компромис с вътрешното пространство или височината на товарене. Долна защитна кора за мотора е разполагаем от фабриката за подкрепяне на клиенти, които постоянно карат по неравни повърхности.

1 Декларираните данни по WLTP за разхода на гориво/енергия, CO2 излъчванията и електрическия пробег са избрани според техническите условия и спецификации на Европейски регламенти (EО) 715/2007 и (EС) 2017/1151 съгласно последните промени. Приложените общоприети процедури на тестване разрешават сравнението сред разнообразни видове коли и разнообразни производители. Официално хомологираните данни за разход на гориво и CO2 излъчвания ще бъдат оповестени, когато наближи датата на продажба.


2 Товарът и товарният потенциал са лимитирани от масата и нейното систематизиране. Максималният потребен товар варира и зависи от аксесоарите и конфигурацията на автомобила. Виж етикета на страничната каса на вратата по отношение на товароносимостта на съответния автомобил.

3 Не шофирайте, когато сте разсеяни или когато употребявате мобилни устройства. Използвайте системи с гласово ръководство, когато е допустимо. Някои функционалности може да бъдат блокирани, когато автомобилът е на скорост. Не всички функционалности са съвместими с всички мобилни устройства.

4 За отдалечените функционалности са нужни FordPass Connect (опционално за избрани автомобили), приложението FordPass и безплатната услуга Connected Service (вижте изискванията за FordPass за подробности). Свързаните услуги и функционалности зависят от съществуването на съвместима с Vodafone мрежа. Възможностите на разрастващите се технологии/мобилни мрежи/превозни средства могат да лимитират функционалността и да предотвратят работата на обвързваните функционалности. Connected Service изключва Wi-Fi Hotspot.

5 Свързаните услуги и функционалности зависят от съществуването на съвместима мрежа. Възможностите на разрастващите се технологии/мобилни мрежи/превозни средства могат да лимитират функционалността и да предотвратят работата на обвързваните функционалности.

6 Приложенията FordPass и FordPass Pro, съвместими с определени платформи за смарт телефони, са налични посредством евакуиране. Може да се ползват цени за известия и данни.

7 Функциите в помощ на лидера са допълващи и не могат да заместят вниманието, преценката и нуждата от надзор върху автомобила от страна на лидера. Те не заместват безвредното шофиране. За повече информация и вероятни ограничавания, апелирам, запознайте се с експлоатационната брошура на автомобила.

Следете за настоящи вести от Ford Bulgaria нашите, и интернет уебсайт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР