Ford Motor значително увеличи залога на електрическите автомобили и камиони,

...
Ford Motor значително увеличи залога на електрическите автомобили и камиони,
Коментари Харесай

Ford ще построи 4 завода за батерии и електрически камиони

Ford Motor доста усили залога на електрическите коли и камиони, откакто разгласи, че ще вложи милиарди долари за създаване на три заводи за акумулатори и цех за електрически камиони в Съединени американски щати. Проектите ще основат 11 хиляди работни места и би трябвало да бъдат приключени през идващите четири години. Ford дефинира инвестицията, която се чака да разреши производството на повече от 1 млн. електрически транспортни средства годишно през втората половина на това десетилетие, като най-голямата в своята 118-годишна история. Американската компания и неин южнокорейски снабдител ще вложат общо 11.4 милиарда $, оповестява New York Times.

Това е следващият ход на огромен авто производител за бързо прекосяване към електрически транспортни средства и последователно прекъсване на сглобяването на такива на бензин като част от световните старания за битка с изменението на климата. Транспортът, основно колите и камионите, е виновен за към 30% от излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати - повече, в сравнение с енергийния бранш.

Природозащитниците от дълго време подлагат на критика автомобилните производители, че не реагират задоволително на изменението на климата и че продават огромни камиони и спортни коли, употребяващи доста бензин. Но през последните месеци промишлеността означи пик в производството на електрически транспортни средства, като одобрените компании се пробват да догонят Tesla, която е напът да продаде повече от 800 хиляди електрически коли тази година. Компанията на Илън Мъск се трансформира в най-скъпия авто производител в света с пазарна капитализация близо 800 милиарда $, до момента в който тази на Ford е 56 милиарда $.

Ford съобщи, че ще построи два завода за акумулатори в Кентъки и един в Тенеси, всички дружно с главния им снабдител на акумулатори - южнокорейския SK Innovation. В допълнение, компанията ще построи цех за електрически пикапи на територията на Тенеси. Ford ще влага 7 милиарда $, а SK Innovation - 4,4 милиарда $, оповестяват от фирмите.

Други огромни автомобилни производители също наливат милиарди в фабрики за батерии и електрически коли. General Motors, които обявиха тази година, че целят да прекратят производството на транспортни средства с вътрешно горене до 2035 година, възнамеряват да построят четири завода за акумулатори в Съединени американски щати през идващите няколко години. Ford чака електрическите модели да са 40% от производството му до 2030 година

Дори компании, които са се противопоставяли на концепцията за електрическите автомобили, в този момент поемат в друга посока. Внезапно променяйки тактиката си, Toyota Motor съобщи този месец, че възнамерява да похарчи милиарди долари през идващото десетилетие за създаване на заводи за акумулатори и се надява да продава 2 млн. електрически автомобила годишно до края на десетилетието. Преди това Toyota планираше да се концентрира върху производството на хибридни транспортни средства и изрази подозрения в триумфа на напълно електрическите коли. Няколко други автомобилни производители, в това число Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, Hyundai и Stellantis, която е основана посредством сливането на Fiat Chrysler и френския Peugeot, също влагат милиарди в произвеждане на електрически автомобили.

" Всички тези компании строят фабрики за акумулатори, тъй като би трябвало да имате лично произвеждане, в случай че желаете да произвеждате огромни количества електрически автомобили ", счита Майк Рамзи, анализатор в Gartner. " Фактът, че харчат милиарди долари, значи, че споделят: " Няма връщане обратно. Наистина ще създадем това. " Но Рамзи твърди, че не е ясно какъв брой бързо потребителите ще одобряват електрическите транспортни средства, които към момента са по-скъпи от стандартните даже след федералните и щатски тласъци. Зарядните станции също ще би трябвало да се усилят доста, защото от ден на ден електрически модели излизат на пътя.
Плановете
Тази година Ford стартира да продава електрически S.U.V., Mustang Mach-E, който лишава пазарен дял от Tesla. Компанията възнамерява да добави електрически микробус за доставки до края на годината и електрически F-150 Lightning идната пролет. Компанията съобщи, че към този момент има над 150 хиляди резервации за модела. Силният интерес убеди Ford да влага спомагателни 250 млн. $ в завода си в Мичиган, където ще се създава Lightning.

Амбициите на Ford за електрическите автомобили се усложниха тази година заради дефицита на компютърни чипове, който наруши производството на автомобилните производители по целия свят. От компанията обявиха, че доставките на компютърни чипове се усъвършенстват и че броят на колите, които тя е произвела през третото тримесечие на годината, ще се е " нараснал доста " по отношение на второто тримесечие. " Нашите акумулаторни електрически транспортни средства, търсенето на тях и реакцията към тях бяха невероятни, твърди основният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли. И ние би трябвало да преодолеем доста ограничавания. Имаме доста работа за извършване. "
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Банки и финанси 3 Градове 1 Политика 2 Градове 3 Седмицата 1 Градове 2 Политика 3 Седмицата
Ford Motor доста усили залога на електрическите коли и камиони, откакто разгласи, че ще вложи милиарди долари за създаване на три заводи за акумулатори и цех за електрически камиони в Съединени американски щати. Проектите ще основат 11 хиляди работни места и би трябвало да бъдат приключени през идващите четири години. Ford дефинира инвестицията, която се чака да разреши производството на повече от 1 млн. електрически транспортни средства годишно през втората половина на това десетилетие, като най-голямата в своята 118-годишна история. Американската компания и неин южнокорейски снабдител ще вложат общо 11.4 милиарда $, оповестява New York Times.Това е следващият ход на огромен авто производител за бързо прекосяване към електрически транспортни средства и последователно прекъсване на сглобяването на такива на бензин като част от световните старания за битка с изменението на климата. Транспортът, основно колите и камионите, е виновен за към 30% от излъчванията на парникови газове в Съединени американски щати - повече, в сравнение с енергийния бранш.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети 0 0

Капитал Фейсбук Twitter
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР