Фондацията за социални и хуманитарни изследвания наскоро завърши четвъртата част

...
Фондацията за социални и хуманитарни изследвания наскоро завърши четвъртата част
Коментари Харесай

Вероника Димитрова: Партии, политици, и фейсбук-групи упражняват пропагандна репресия в полза на Русия

Фондацията за обществени и филантропични проучвания неотдавна приключи четвъртата част от своето огромно проучване " Руската агитация в българските медии ". То е отдадено на обществените групи във Facebook, които действат като групови пропагандисти. Социологът Вероника Димитрова показа проучването в предаването Контрапропаганда с Калин Манолов. 

Според Вероника Димитрова от началото на войната в Украйна (про)руската агитация в мрежата е скочила 10 пъти. Тя се популяризира посредством разнообразни канали и механически принадлежности, най-често минава през разнообразни ретранслатори, които просто препубликуват подготвени към този момент публикации. Чрез логаритми една публикация да вземем за пример от Блиц, се разгласява 10 пъти по безусловно еднакъв метод, без разлика в наличието на самото известие. Самото известие се популяризира посредством разнообразни групи в разнообразни аудитории, т.е. механичният принос на самата агитация е извънредно мощен.

Мобилизиран е обаче и значителен политически запас, в това число посредством публични представители на Руската Федерация, чиито рупори в България са  политически фигури като Костадин Константинов и президента Румен Радев.

Пропагандният разказ има тайна логичност, задачата му е да насочва метода на мислене на хората посредством пропаганди разкази, които внушават беззащитност и блокират всяко гражданско деяние. В този " съветски свят " Европа се ръководи от корумпирани бюрократи, на които българският политически хайлайф е зависещ. Русия по едно и също време е и жертва на Запада, и негова опция. България към момента мъчно противодейства на тази хибридна агитация. 

Целият диалог с Вероника Димитрова:

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР