Фондацията на наследниците на писателя одобри създаването на феминистски преразказ

...
Фондацията на наследниците на писателя одобри създаването на феминистски преразказ
Коментари Харесай

„1984“ на Оруел излиза, разказан от главната героиня

Фондацията на наследниците на писателя утвърди основаването на феминистски преразказ на неговата антиутопия „ 1984 “,информира „ Гардиън “. В новия си разказ „ Джулия “ писателката Сандра Нюман ще разказже историята от гледната точка на любовницата на основния воин Уинстън Смит — сътрудничката на Министерството на истината Джулия.

Събитията в на Оруел от 1949 година се развива в дистопично бъдеще, където Англия, известна като Първа писта, е част от тоталитарната страна Океания. Големият брат ръководи и полицията на мисълта потиска всяка демонстрация на самостоятелно мислене. Уинстън Смит работи в Министерството на истината, като пренаписва историята, съгласно разказа на Големия брат. Той стартира неразрешена спекулация с Джулия, която работи с машините за писане на романи в отдела за художествена литература, ​​докато не ги залавят и изпратят за превъзпитание.

От издателството „ Гранта “ споделят, че Джулия схваща света на Океания „ доста по-добре от Уинстън и всъщност е удовлетворена от живота си “. Както Оруел споделя в „ 1984 “, „ В някои връзки тя беше доста по-проницателна от Уинстън и надалеч по-малко податлива на партийната пропаганда… Тя разсъни известна доза злоба у него, когато му сподели, че по време на Двеминутките на омразата едвам се сдържала да не избухне в смях. Тя подлага под подозрение ученията на партията само в случай че по някакъв метод засягат живота й. Често тя е подготвена да одобри формалната версия единствено, тъй като не счита за изключително основна разликата сред истината и лъжата. "

„ Тя не има вяра в нищо и въобще не се интересува от политика. Нарушава рутинно разпоредбите, само че също по този начин и си сътрудничи с режима, когато е належащо. Тя е идеалният жител на Океания “, настояват от „ Гранта “. „ Но когато един ден върви против Уинстън Смит в дълъг кулоар, му подава импулсивно бележка– евентуално гибелен жест – тя осъзнава, че губи хватката си и към този момент не може безвредно да се ориентира в света. "

 
               

От фондация Оруел потвърдиха, че от известно време са търсили създател, който да опише историята на обичаната на Смит. Нюман, която е включена и в лист аза премията за дебютна книга на „ Гардиън “, се оказала „ съвършеното решение ".

„ Два от въпросите без отговор в романа на Оруел са какво Джулия вижда в Уинстън и по какъв начин тя се е движи през партийната подчиненост. Сандра влиза под кожата на света на Big Brother по изцяло безапелационен метод — като по едно и също време се придържа към оригинала, само че и дава трагично друг преразказ, който да застане паралелно до класиката “, споделя Бил Хамилтън от фондацията Оруел. „ Милионите читатели, които са били възпитани с Оруел „ 1984 “, ще открият в тази книга открита провокация и задоволство.

„ Джулия “ ще бъде оповестена, откакто „ Гранта “ пусне новия разказ на Нюман „ The Men “ – в който всеки човек с Y хромозома изчезва от света – идващия юни. Това е най-новото от поредност феминистки преразкази на типичен истории: от преосмислянето на троянската война през очите на дамите в „ Хиляда кораба “ на Натали Хейнс и „ Мълчанието на девойките ” на Пат Баркър, версия на „ Илиада “ от позиция на Бризеида, до „ Хамнет “ на Маги О' Фарел, който се концентрира върху живота на брачната половинка на Шекспир, и „ Имената на дамите “ на Джит Таил, който споделя историите на 15 дами, чийто живот се припокрива с този на Исус.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР