Фондацията на Джордж Сорос напуска Европа. Организацията, която се смята

...
Фондацията на Джордж Сорос напуска Европа. Организацията, която се смята
Коментари Харесай

Край! Сорос спира парите на Европа!

Фондацията на Джордж Сорос напуща Европа. Организацията, която се счита за едно от най-влиятелните неправителствени сдружения в света, изненадващо разгласи, че повече няма да работи на територията на Стария континент. Вместо това се насочват към страни отвън Европа, където има потребност от " нова народна власт и подкрепяне на правата на хората, справедливостта и равенството.

 

Изненадващият акт беше посрещнат с голямо неразбиране от голям брой неправителствени организации, които работят с мултимилиардната фондация. " Правата и свободите на хората с друга ориентировка надалеч не са обезпечени от държавните политики на страните от Европейски Съюз. Пример за това е Унгария, където държавното управление на Орбан освен не подкрепя, а по-скоро пречи на другите да защитят правата си ", разясняват от ЛГБТ общността. 

 

Всъщност фондацията на Сорос нееднократно е била упреквана, че се намесва в държавното ръководство на редица страни и прави опити да въздейства върху цялостния публичен строй. От фондацията споделят, че ще продължат да пазят правата на ромите в Европейски Съюз, както и други свои планове, само че като цяло се ориентират в друга посока. През юни 93-годишния Джордж Сорос разгласи, че предава ръководството на фондацията на сина си Алекс. Малко по-късно синът му разгласи, че се отдръпва от Европа. Настъпиха и други промени - над 40% от чиновниците във фондацията бяха уволнени. С прекратяването на финансирането на избрани стратегии, мнозина си задават въпроса, дали това не е стъпка към трансформирането на организацията в напълно друго сдружение. И да се прекрати намесата в държавната политика на редица страни, в това число и по въпроси, които са свързани с построяването на един нов публичен строй, целящ да разбие обичайните схващания и табута.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР