Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс даде свободен достъп до

...
Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс даде свободен достъп до
Коментари Харесай

Фондацията на семейство Гейтс представи система за разплащане, базирана на блокчейн

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс даде свободен достъп до новия програмен продукт за основаване на платежни услуги Mojaloop. Основата на цялата система е блокчейн протоколът Interledger. Създателите на плана смятат, че новият програмен продукт ще даде достъп до финансовите услуги на жителите от разрастващите се страни, които нямат банкови сметки.
Най-големият в света благотворителен фонд разгласява в Глобалната мрежа сорс кода на новата платформа Mojaloop , която би трябвало да обезпечи връзка сред банките, платежните услуги, мобилните оператори и частните компании.

С помощта на новия програмен продукт и блокчейн протокола Interledger на Ripple, програмистите ще могат да основават разнородни платежни системи за най-бедните пластове от популацията, които нямат достъп до банковите услуги.

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс показва вяра, че огромните банки и компании ще се възползват от платформата Mojaloop, а казусът с операционната съгласуемост ще бъде решен.

“Операционната съгласуемост на цифровите разплащания е един от най-сложните проблеми на финансовата промишленост. Mojaloop е съвместима с другите онлайн услуги и ние предлагаме на банките и платежните системи да тестват новата платформа” – сподели заместител шефът на отдела Financial Services for the Poor на фондация Гейтс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР