Фондация Карин дом, която в продължение на повече от 24

...
Фондация Карин дом, която в продължение на повече от 24
Коментари Харесай

Карин дом подготвя конкурс за строителство на Център за работа с деца

 Фондация Карин дом, която в продължение на повече от 24 години дава услуги за деца със специфични потребности и техните фамилии, приготвя конкурс за избор на строителна компания за построяването на своя нов Център за работа с деца. От няколко години Карин дом работи в посока обезпечаване на нова постройка, която да развива в по-голям обсег услугите за деца и фамилии, както и обучителната активност на организацията.

Архитектурният план беше определен посредством анонимна процедура в интернационален конкурс измежду 174 участници от 48 страни. Архитектите, работещи в Берлин, Биляна Асенова и Саша Чабати завоюваха състезанието с ясна идея за ефикасна и компактна постройка, която резервира в оптималната степен естествената среда на терена. Изграждането на новия център във Варна се реализира по план на Фондация " Карин дом ", финансиран от Фондации Велукс. Благодарение на Община Варна е обезпечен парцелът за градежа, гласуван с цялостно болшинство от Общинския съвет през 2019г.

В тази връзка Карин дом изследва интереса на евентуалните участници и техния потенциал. Строителството ще бъде предоставено с механически и работен план по всички елементи, както и авторски контрол от страна на проектантите. Център за работа с деца " Карин дом " ще бъде построен в гр. Варна, в непосредствена непосредственост до идеалния център на града – сред улиците “Дойран " и “Кирил Шиваров " в парцел с идентификатор 10135.2556.383.

ОБЩИ ТЕХНИЧЕСКИ ПОКАЗАТЕЛИ:

Площ на УПИ – 2 450 кв.м

ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ: 710,20 кв.м

Обща РЗП: 2 890,50 кв. М

Категория на градежа съгласно член 137 от Закон за устройство на територията – ЧЕТВЪРТА.

Допълнителна информация по отношение на идна процедура за избор на строителна компания можете да видите от уеб страницата на Карин дом:

Строителни компании, които имат интерес към плана, могат да вземат участие в пазарното изследване на Карин дом като попълнят анкета до 20.10.2020г. ТУК:

Желанието на Карин дом е да уточни изискванията на отворена и транспарантна процедура за избор на реализатор, който има опит в строителството на здания със сходни на плана функционалности, потвърден професионализъм и качество на осъществяване, финансова непоклатимост и мотивация да способства за идеята на Карин дом.

В новата постройка, Карин дом ще може да развива хидротерапията - една мечтана и търсена услуга за деца и младежи с двигателни усложнения от 0 до 18г. Сградата ще разполага със зала за ерготерапия и неповторима за България сензорна зала. Ще разполага с: медицински блок, зали за: електротерапия, самостоятелна терапия и диагностика, сензорно-моторни занимания, демонстрационна кухня, музикотерапия, арт терапия, както и съвременен обучителен център със семинарна зала и други

Имейл за въпроси: 

Сайтове:,.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР