Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и образователната платформа Уча.се представят четвъртото видео

...
Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и образователната платформа Уча.се представят четвъртото видео
Коментари Харесай

Как животните могат да помагат на хората и какво е куче терапевт?

Фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и просветителната платформа Уча.се показват четвъртото видео от цифровата поредност за осведоменост и разпространение на хуманното отношение към животните измежду младежите. На фокус този път са супер специфичните четириноги герои Смайли, Шоко и Кая и тяхната работа

Проектът на фондацията е новаторски за България за подкрепяне на деца и възрастни с разнообразни усложнения, посредством терапия с подготвено куче и психолог. Този план цели да промени настройката към бездомните и безпородни животни, като покаже каква значима роля могат да имат в живота на хората. От видео урока младата аудитория може да научи по какъв начин едно куче става терапевт и ще се запознае с опашатите звезди на ЧЕТИРИ ЛАПИ Смайли, Шоко и Кая, които имат забавни и прочувствени истории от бездомния си живот преди да станат кучета терапевти. ЧЕТИРИ ЛАПИ започва плана за подпомагани от животни интервенции, с цел да покаже, че бездомните кучета могат да бъдат значима част от живота на хората. В рамките на плана,  някогашни бездомни кучета са определени и подготвени да дават безплатна любов и комфорт на хора, които имат потребност от поддръжка.
-->
“Проект „ Животни оказват помощ на хората “ е първият структуриран способ за подпомагани от животни интервенции в България. Екипът по плана работи по особено основани стандарти, които контролират другите действия, свързани с процеса на взаимоотношение сред животните и хората, които имат потребност от помощ. Важна роля в него имат нашите кучета терапевти - Смайли, Шоко и Кая. Те са образец, че всяко бездомно куче има капацитета да бъде прелестен домакински любим. С тяхна помощ,  децата се учат по какъв начин да поддържат връзка с кучета и получават значими познания за грижата за тях. Възрастните пък намират в тях утехата и безвъзмездната любов, от която имат потребност. А всички ние учим, че няма компликация, през която да не можем да преминем, когато имаме любов, поддръжка и положителни същества към себе си. ”, споделя Росица Рачева, началник на плана. 

Видеото увлекателно споделя по какъв начин Смайли, Шоко и Кая, като същински терапевти, вървят всеки ден на работа със своите водачи и дружно с психолозите от ЧЕТИРИ ЛАПИ неуморно оказват помощ на хората.

Повече за плана " Животни оказват помощ на хората " може да научите тук:.  

Тази година интернационалната организация за отбрана на животните ЧЕТИРИ ЛАПИ и интерактивната платформа Уча.се сплотиха хрумвания и старания и сътвориха серията от цифрови уроци, с цел да осведомят младежите за хуманното отношение към животните.

Темите на видеата бяха:

“За нас беше от изключителна значимост да увлечем децата и младежите по тематиките за хуманното отношение към животните и по забавен и понятен метод да им покажем какъв брой скъпо е да ги уважаваш, да се грижиш за тях и да ги защитаваш. Щастливи сме, че с помощта на колегата ни Уча.се, поредицата доближи непосредствено до тази аудитория. В ЧЕТИРИ ЛАПИ имаме вяра, че сходни интерактивни похвати, превръщат младите жители в по-осъзнати и съчувствени хора на бъдещето, ” споделя Деница Славова, началник на отдел „ Комуникации “ на ЧЕТИРИ ЛАПИ. 

 

Интерактивната платформа Уча.се образова децата, както по всички предмети и класове от формалната стратегия за учебно заведение, по този начин по любопитни тематики по новаторски метод посредством видео уроци, проби и мисловни карти. Видеата, основани в партньорство с ЧЕТИРИ ЛАПИ, могат да бъдат гледани в раздела “Ценно и забавно ” на уеб страницата Уча.се и във всички цифрови платформи на ЧЕТИРИ ЛАПИ:, и.

ЧЕТИРИ ЛАПИ:

ЧЕТИРИ ЛАПИ е интернационална организация за отбрана на животните, която оказва помощ на изложени на директното човешко въздействие животни, разкрива случаи на принуждение, избавя животни в потребност и ги пази. Основана през 1988 година във Виена от Хелмут Дунглер и другари, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с почитание, състрадание и схващане. Кампаниите и плановете на ЧЕТИРИ ЛАПИ са ориентирани към животни компаньони, включително бездомни кучета и котки, към селскостопански и към диви животни, като мечки, огромни котки и орангутани, които се отглеждат при несъответствуващи условия, както и в зони на бедствия и спорове. С представителства в Австралия, Австрия, Белгия, България, Англия, Виетнам, Германия, Косово, Нидерландия, Съединени американски щати, Тайланд, Украйна, Франция, Швейцария и Южна Африка, както и избавителни центрове в единадесет страни, ЧЕТИРИ ЛАПИ обезпечава неотложна помощ и дълготрайни решения..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР