Фондация Биоразнообразие е организатор на събитието наречено Базар на солта“.

...
Фондация Биоразнообразие е организатор на събитието наречено Базар на солта“.
Коментари Харесай

Шоколад със сол, ще бъде едно от изкушенията на базара на солта в Бургас

Фондация Биоразнообразие е уредник на събитието наречено „ Базар на солта “. Присъстващите ще научат повече за качествата и особеностите на черноморската сол, която се добива в Атанасовско езеро край Бургас.
Събитието ще се организира в пространството „ симБиотично “.
Дияна Костовска от БФБ и началник LIFE план „ Лагуната на живота “, ще опише какви са преимуществата на българската сол. Гостите ще могат да видят другите типове сол, които се вадят от езерото. Дегустацията на шоколад и карамел със сол, ще бъде последвана от зеленчуци, които са посолени с Fleur de Sel.
Дискусията за това, коя е същинската храна, по какъв начин в 21 век тя се разхищава от хората и за какво това би трябвало да бъде избегнато, ще проведат представителите на плана „ Твоята храна “. Те ще дадат информация по тематиката, ще проведат игри и проби и ще дадат видео-съвети. Интересни кулинарни изкушения ще показват по какъв начин да се употребяват пълноценно артикули като листа от моркови, трохи от изсъхнал самун и доста други.
Събитието ще се организира на 27 август, с начален час 18.30 в пространството «симБиотично», което се намира в региона на Бургаските солници, по пътя за басейните с луга. Входът за всички искащи е свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР