Фондация “Америка за България отбеляза юбилейната си 15-годишнина, откакто работи

...
Фондация “Америка за България отбеляза юбилейната си 15-годишнина, откакто работи
Коментари Харесай

Фондация “Америка за България” отбеляза юбилейната си 15-годишнина



Фондация “Америка за България ” означи юбилейната си 15-годишнина, откогато работи в България. Фондацията събра на едно място представители на българските организации, чиито планове са били подкрепени от фондацията през последните 15 години.

„ Тук сме, с цел да отбележим 15-тата годишнина от нашето партньорство. Чрез фондацията успяхме да се докоснем един до различен. Подкрепяме художествени учебни заведения в цялата страна, с цел да може гласът на младите да бъде чут. Българите се гордеят изключително с интернационалните олимпиади, където българските възпитаници се подреждат на челните места. Фондацията поддържа младите, с цел да се приготвят и вземат участие в тези олимпиади. Всяка самодейност способства за общото ни завещание в България “, съобщи президентът на Фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър по време на откриването.

Тя добави, че при всички планове общият знаменател са хората с виждане за бъдещето.

„ Можем да сведем нашия взаимен път в няколко думи – живеем и мечтаем, растем, променяме. След 15 години в България се гордеем с множеството планове, които подкрепихме. В началото помагахме с хрумвания, визионерски дух и оптимизъм, а през днешния ден сме във възхита от триумфите на България. Неоспорима храброст и почитание ”, сподели тя.

Шилър означи, че от 2008 година насам Фондация “Америка за България ” е финансирала 1200 плана.

“В продължение на 15 години фондацията е ръководена от българи и американци, които споделят нашата задача, задават стратегическото мислене и подсигуряват, че средствата, които предоставяме се употребяват по най-хубавият метод в интерес на България ”, изясни тя.

Шилър предизвести, че истината е под блокада на дезинформацията.

“Значението на самостоятелните медии и организации, които ни оферират тествана и достоверна информация заслужават и вашата финансова поддръжка ”, сподели още тя.

Посланикът на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен се обърна и към публиката, която извърши цяла зала в НДК:

“Като насочва взор към публиката към тази прелестна зала, съзнавам какъв брой значителен е приносът на фондацията в България. Фондацията има толкоз основна роля за връзките сред Съединени американски щати и България. Нека гледаме напред и цветущ рожден ден! ”, пожела той.

И добави, че „ Америка за България “ съчетава най-хубавото от Америка и България за реализиране на най-хубав резултат.

Писателят Георги Господинов, както и езиковедът и преводач Анджела Родел бяха посетител лектори на форума. Те описаха за творбата “Времеубежище ”, която им донесе премията “Букър ”. Пред събралото се голям брой беше прочетен и откъс от книгата.

Голямата национална певица Валя Балканска развълнува всички посетители на събитието с осъществяването си на “Излел е Дельо бунтовник ”.

По мотив годишнината на фондацията от 30 септември столичани и гостите на града могат да видят от 30 септември до 8 октомври интерактивната галерия “История за & ” в зала 4 на НДК. Експозицията включва разходка по тревата, среща с аватар на маестро Максим Ешкенази, изображения на Текла Алексиева, игра със светлини и сенки с творбите на Капка Кънева, облиците и гласовете на актьорите Веселин Ранков, Чък Браун, Кристина Верославова и Кейт Никълс.

 Америка за България
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР