Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия се опитал миналата

...
Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия се опитал миналата
Коментари Харесай

Саудитска Арабия опитала да купи Формула 1 за $20 млрд.

Фондът за обществени вложения на Саудитска Арабия се опитал предходната година да придобие Формула 1 от американската компания Liberty Media, предлагайки акции на стойност $20 милиарда, заяви организация „ Блумбърг ”.

Според изданието договорката не се е състояла, защото притежателите на „ формулата ” не са се интересували от продажбата. В случай обаче, че размислят, фондът на Саудитска Арабия може да разчита на право на първи претендент - такова съглашение беше реализирано по време на договарянията.

Liberty Media закупи Формула 1 през 2016 година за 4,4 милиарда $, след което шампионатът навлезе в интервал на бърз напредък. В момента се прави оценка на $15,2 милиарда.

Суверенният фонд на Саудитска Арабия е основан през 1971 година, с цел да влага от името на саудитското държавно управление. Активите му се правят оценка на $430 милиарда.

През последните години Саудитска Арабия влага интензивно в моторните спортове - страната е хазаин на рали Дакар, стадиите на Формула 1 и Формула Е, нова писта се строи в Кидия, а локалната петролна компания Aramco също е един от основните спонсори на Формула 1. /БГНЕС
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР