Фонд Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика

...
Фонд Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Фонд „Социална закрила“ ще финансира 29 проекта за изграждане и модернизация на социални услуги

Фонд „ Социална протекция “ към Министерството на труда и обществената политика (МТСП) ще финансира 29 плана за създаване и рационализация на материалната база на обществени услуги, съобщaват от пресслужбата на МТСП.

Подкрепата е на обща стойност 1 168 677 лева и ще се дава на утвърдените снабдители, искащи да подобрят качеството и изискванията на предоставяните от тях обществени услуги.

Проектите ще се финансират по Компонент 1 „ Придобиване на дълготрайни активи и настоящо поддържане на материалната база и създаване на нова, реорганизация и рационализация на съществуващата материална база за даване на обществени услуги “. Неговата цел е подобряването на изискванията на живот на групи в неравностойно състояние посредством възобновяване или основаване на подобаваща и ефикасна обществена инфраструктура на пространствата за даване на обществени услуги, както и за повишение на тяхното качество.

По програмата „ Патронажна подвижност за доставка на топъл обяд “ фонд „ Социална протекция “ ще подкрепи още девет общини за пазаруване на нов лекотоварен автомобил за разнос на храна. До момента такава поддръжка са получили 87 общини, които ръководят домакински обществен патронаж и дават топъл обяд по Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027. Общият финансов запас на програмата е 3 272 865 лв..

Фонд “Социална протекция ” е вторичен разпоредник с бюджетни заеми към министъра на труда и обществената политика. За финансиране от фонда могат да аплайват общини, български физически и юридически лица, регистрирани по Търговския закон и физически лица, извършващи комерсиална активност и юридически лица, зародили според законодателството на друга страна – членка на Европейския съюз, или на друга страна от Европейското икономическо пространство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР