Фонд Радио и телевизия“, през който ще се финансира дейността

...
Фонд Радио и телевизия“, през който ще се финансира дейността
Коментари Харесай

Фонд „Радио и телевизия“ ще бъде създаден с актуализацията на бюджета през лятото

Фонд „ Радио и телевизия “, през който ще се финансира активността на БНР и Българска национална телевизия, ще бъде основан с актуализацията на бюджета през лятото, заяви министърът на финансите Асен Василев.

Бюджетната комисия в Народното събрание утвърди увеличение на средствата на БНР с 1 милион лв..

Два милиона лв. ще бъдат взети от плануваните повече от 82 милиона лв. за националната телевизия. За сметка на това парите за БНР се усилват до 55 700 000 млн. лв. по предложение на Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

" Симфоничният оркестър на БНР е в окаяно положение. Кое да считаме, едни недоказани разноски, които нямат никакъв мотив или това, че можем да подкрепим Симфоничния оркестър на БНР? "

Междувременно финансовият министър Асен Василев разгласи, че се работи по основаването на фонд „ Радио и телевизия “.

" Сега нямахме техническо време да довършим работата, само че аз персонално поемам ангажимент по време на актуализацията да предложим механизъм за фонд " Радио и телевизия ", тъй че той най-сетне да проработи и да си имаме самостоятелни медии с без значение финансиране ".

Радомир Чолаков от ГЕРБ репликира:

" Въвеждането на фонд " Радио и телевизия " по този начин, както е очакван в този момент в закона, значи въвеждането на радио-телевизионна такса за всяко домакинство. Нали не предвиждате да въведете такса " тв приемник " за българските жители? ".

" Не такса " тв приемник ". Работихме по други механизми, свързани с разпространяването на стратегиите ", отговори Асен Василев.

Ще бъде понижен бюджетът и на Съвета за електронни медии, само че се обезпечава спомагателен запас за културни центрове в чужбина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР