Фолклорна гордост е застигната от коварната болест множествена склероза. Шансът

...
Фолклорна гордост е застигната от коварната болест множествена склероза. Шансът
Коментари Харесай

Коварна болест застигна фолклорна гордост

Фолклорна горделивост е застигната от подлата болест множествена склероза. Шансът и вярата за избавление на Цвети Грамова - създател и основен живописен началник на школа за фолклор, музика, песни, национални хора и танци " Средногорци " в Пирдоп, е трансплантация на стволови кафези в Москва.

" Ако е речено – " дамата оркестър ", както я назовават множеството хора, ще може още веднъж да свири на всичките ни български национални музикални принадлежности и ще продължава да учи децата ни на дудук, гайда, гъдулка, тамбура и барабан... в миналото... може би през есента или чак през другата година. Вярваме! ", споделят от школата на Цвети.

След огромна акция в къси периоди и десетки благотворителни начинания нужната сума от 105 000 лева за постъпване и първа намеса в болничното заведение в съветската столица на 15 април е събрана.

" Цяла България се надигна, хора, за нашето цвете. Чудо, същинско знамение! Хванахме се за ръце, без значение от разликите си, вярванията, дрязгите в предишното. Най-хубавото нещо, което се е случвало на фолклора ни (и не само) от дълги години насам ", споделят от " Средногорци ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР