Фолклорен ансамбъл Родопа“-Смолян представи премиерата на Изтървани ноти“, първата музикално-танцова

...
Фолклорен ансамбъл Родопа“-Смолян представи премиерата на Изтървани ноти“, първата музикално-танцова
Коментари Харесай

Ансамбъл „Родопа“ с нова постановка „Изтървани ритми“

Фолклорен отбор „ Родопа “-Смолян показа премиерата на „ Изтървани ноти “, първата музикално-танцова режисура от трилогията „ Изтървани ритми “, научихме от  основният живописен началник на ансамбъла Адриян Петров. Премиерата бе на 30 ноември в трагичен спектакъл " Николай Хайтов " в Смолян.

Трилогията включва три спектакъла, преплитащи разнообразни жанрове в модерно показване на фолклора. В „ Изтървани ноти “ прозвучаха  емблематични родопски мелодии в осъществяване на двата оркестъра и хора на ансамбъла, както и гостуващото присъединяване на оркестър „ 101 каба гайди “. Съзвучието сред духовия и фолклорния оркестър на „ Родопа “ реализира извънредно красива полифония в интерпретацията на познати родопски мелодии и песни.

Втората част на трилогията е наречена „ Изтървани стъпки “ и ще се играе премиерно на 22 декември. Спектакълът, квалифициран с работно заглавие „ Една нощ в музея “, продължава стила на ансамбъла от постановката „ Невястата “. Тя е определяна като стъпка към фолклорен мюзикъл. С мултимедийни изразни средства ще бъдат включени облици от произведения на известни български художници.

Премиерата на третото заглавие от трилогията „ Изтървани песни “ ще бъде през януари, след което и трите спектакъла ще се показват пред аудитория като мегаконцерт.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР