focus-news.netФранция спечели подкрепата на Испания и Белгия, след като сигнализира

...
focus-news.netФранция спечели подкрепата на Испания и Белгия, след като сигнализира
Коментари Харесай

The Guardian: Франция, Испания и Белгия „са готови за Брекзит без споразумение следващата седмица“

focus-news.net

Франция завоюва поддръжката на Испания и Белгия, откакто алармира за готовността си за Брекзит без договорка на 12 април, в случай че няма нови значими английски оферти, написа английският в. The Guardian.

Френският дипломат е обезпечил поддръжката на испанските и белгийските сътрудници, потвърждавайки, че би трябвало да има единствено малко удължение на член 50, с цел да се избегне незабавна финансова рецесия, като споделя: „ Вероятно бихме могли да продължим за няколко седмици, с цел да се подготвим за пазарите “.

Шансовете за предлагането на Тереза Мей за удължение на периода до 30 юни изглеждаха слаби, защото позицията на Франция в беше отразена посредством публично изказване, с което още веднъж удостоверява, че се опълчва на всяко по-нататъшно закъснение на Брекзит без явен английски проект.

Мей писа на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, с цел да изиска отсрочване до 30 юни, до момента в който тя се бори да завоюва междупартийно съглашение за път напред.

Страните от Европейски Съюз са извънредно скептични, че удължаването до 30 юни ще позволи всичко в Уестминстър. Туск упорства Европейски Съюз да предложи на срещата на върха идната сряда това, което той разказва като „ еластичност ”, при която Обединеното кралство ще получи годишно удължение с опция да излезе рано, в случай че съглашението бъде утвърдено.

Ако Европейски Съюз разреши единствено двуседмично удължение, тогава Англия ще има опция да анулира член 50, като сътвори опция за директно гласоподаване в Народното събрание сред овакантяване без договорка и анулация на резултата от референдума.

Германският представител убеждава, че непременно би трябвало да се избегне Брекзит без договорка, се споделя в дипломатическата нота. „ Има позитивни детайли към писмото “, добави посланикът. „ Вече полемиката на Консерваторите с лейбъристите дава задоволително, с цел да оправдае удължение. Но ние сме съгласни, че се нуждаем от повече акуратност, както допускат французите “.

Но Париж лобира държавните управления на Европейски Съюз да останат правилни на официалното съобщение от 21 март, където водачите предложиха удължение до 22 май, в случай че съглашението за отдръпване бъде утвърдено.

По-дълъг период би бил възложен, в случай че английското държавно управление има ясна посока за пътя напред.

Франция, със единодушието на белгийските и испанските посланици, се съгласи, че актуалната позиция, идваща от Лондон, не дава отговор на тези условия.

На срещата немският дипломат съобщи, че би трябвало да се положат всички старания за отбягване на Брекзит без договорка, поради икономическите последствия от двете страни на Ламанша. „ Дръжте топката в двора на Лондон “ сподели немският дипломат. „ Дълго или малко удължение, не желая да влизам в това. Нека забележим “.

Представителят на Берлин сподели, че се е надявал от междупартийните договаряния с лейбъристите на Джереми Корбин, като признава, че всяко удължение би трябвало да включва тежки условия, с цел да се попречи на Лондон да се намесва в дълготрайното обмисляне на Европейски Съюз, в това число бюджета му.

Холандия, най-близкият съдружник на Англия в договарянията за Брекзит, към момента не е заела ясна позиция. Но холандският министър председател Марк Рюте съобщи, че настояването на Англия би трябвало да бъде изяснено преди или на срещата на върха.

„ Писмото на Тереза Мей повдига доста въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани “, сподели Рюте. „ Надяваме се за по-голяма изясненост от Лондон преди идната сряда “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 n eXu s (преди 46 секунди) Рейтинг: 19815 | Одобрение: -13185 Да им изпратим Нинова, тя ще оправи всичко! Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM Напиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР