Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV, а

...
Флориан Скала напусна поста главен изпълнителен директор на bTV, а
Коментари Харесай

Флopиaн Cĸaлa вече не е глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa bТV

Флориан Скала напусна поста основен изпълнителен шеф на bTV, а на тази служба е назначен Мартин Швехлак, считано от през днешния ден.

Швехлак поема ролята на основен изпълнителен шеф с знания с изключителна изчерпателност и в разнородни медийни сфери, както и с мениджърски опит, който обгръща телевизия, печатни и интернет медии и цифрови платформи. Като основен изпълнителен шеф Швехлак, роден в Чешката република, ще рапортува директно на Любош Йетмар, основен изпълнителен шеф на CME България.

2020-а беше изпълнена с провокации за цялата медийна промишленост, както и за bTV. Компанията беше в развой на придобиване през по-голямата част от годината, а в композиция с COVID-19 пандемията не е изненадващо, че част от силата беше изгубена. Намерението ми е да влея нова сила в наличието и програмата ни и да усъвършенствам цифровото ни разпространяване, тъй че българската публика да получи най-хубавото прекарване, сподели новоназначеният основен изпълнителен шеф на bTV Media Group Мартин Швехлак.

Йетмар, като основен изпълнителен шеф на CME България, ще обезпечи последователност по всички въпроси и ще работи с господин Швехлак за още по-добри резултати.

След като поех компанията през октомври, идентифицирах няколко тематики и начинания, към които PPF може да прибави стойност. Мартин ще се концентрира върху модернизирането на нашето наличие, стратегия, формати и цифрови канали и съм убеден, че ще съумеем да адресираме и всички други хрумвания и да засилим позицията си, съобщи Йетмар.

,,Благодарим на господин Скала и му пожелаваме същия триумф, който реализира в bTV, и в бъдещите му начинания'', добави той.



Мартин Швехлак (Снимка: bTV )

Швехлак заема позицията основен изпълнителен шеф след напускането на Флориан Скала през ноември 2020 година От 1993 година насам Швехлак работи в печатни, радио, цифрови и телевизионни медии в Чешката република и е заемал редица разнородни постове - от редактор, през основен редактор до висши мениджърски функции.

Швехлак е отпред на новините на TV Nova в Чешката република от 2013 година до 2018 година, като под негово управление малкия екран резервира позицията си на най-уважаван и гледан ТВ източник на вести. Той е бил и член на интернационалната комисия на съдебномедицинска експертиза за новините и е работил с всички структури на CME по отношение на публицистичното отразяване, наличието и програмните начинания. Швехлак ще пътува от Прага, само че има намерение да прекарва повече време в София, в сравнение с в родния си град Прага.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР