Фланелката, с която Диего Армандо Марадона вкара най-прочутия и най-скандален

...
Фланелката, с която Диего Армандо Марадона вкара най-прочутия и най-скандален
Коментари Харесай

Луди пари за фланелката с Божията ръка

Фланелката, с която Диего Армандо Марадона вкара най-прочутия и най-скандален гол в историята на футбола, ще бъде продадена за минимум 4 милиона лири.

Екипът на Аржентина с номер 10, който носеше починалата легенда по време на четвъртфинала против Англия от Мондиал 1986, през днешния ден изненадващо бе разгласен като един от продуктите за онлайн аукцион на компанията " Sotheby " s ", макар че от година и половина е дарен на Националния футболен музей на Англия.

На това международно състезание Диего вкара с ръка на англичаните, само че голът сензационно бе приет и се оказа с решаващо значение за успеха с 2:1 на аржентинците. Впоследствие те завоюваха и купата.

" Божията ръка ", както го назова самичък Марадона. Ръката на един лъжец, както са безапелационни британците и всички, които обичат честната игра във футбола.

Цели 34 години фланелката бе благосъстоятелност на Стийв Ходж. Той пазеше персонално Марадона в злощастния за англичаните мач.

" Това е културно завещание - сподели тогава Ходж. - Тази фланелка е повече от футболен екип, обвързвана е с неповторим миг и за аржентинския, и за британския футбол. А и за международния. Мястото е в музея, не вкъщи на закачалката. "

Не е ясно кой е взел решението за аукциона, само че началната цена е 4 милиона лири, оповестиха от " Sotheby " s ". На 20 април стартира онлайн наддаването, което ще продължи до 4 май.

Не е изключено цената да стигне точно 10 милиона, както загатна преди години самият собственик на футболната светиня - Ходж.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР