Фланелка, носена от легендарния бейзболист Бейб Рут, е продадена на

...
Фланелка, носена от легендарния бейзболист Бейб Рут, е продадена на
Коментари Харесай

Екип на бейзболиста Бейб Рут е продаден за рекордните 5.64 милиона долара

Фланелка, носена от именития бейзболист Бейб Рут, е продадена на търг за рекордната сума от 5.64 милиона $. По този метод екипът на една от емблемите на американския спорт става най-скъпата движимост от спортната история, която в миналото е била продавана.

Колекционер е купил фланелката на Рут от интервала 1928-30 година, когато той играе за " Ню Йорк яннкис ". Предишната най-скъпа движимост в Съединени американски щати още веднъж беше фланелка на Рут, купена на аукцион през 2012 година за 4.4 млн. $.

" Наследството и значимостта на Бейб Рут за играта бейзбол и американската просвета е несравнимо с останалите фигури в нашата страна. Въпреки тази рекордна сума аз не съм сюрпризиран, че има толкоз искащи да се допрян до историята ", сподели Дейвид Хънт, който е президент на компанията, провела аукциона.

Фланелката, продадена в Ню Йорк, е единствено един от общо 400-те предмета, обезпечени от фамилията на Рут и частни колекционери. Самоличността на индивида, купил екипа, обаче не се разкрива по негово предпочитание.

Бейб Рут е измежду емблемите на американския спорт и най-известният бейзболист. Той играе 22 сезона в Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) и печели купата седем пъти. Въпреки че първият му тим е " Бостън ред сокс " и с него печели три трофеи, Рут реализира по-голяма известност и триумфи с " Янкис ".

Той е считан и за най-великият бейзболист за всички времена, като държи доста от върховете в играта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР