Фламенго е носител на Копа Либертадорес за 2022 г. -

...
Фламенго е носител на Копа Либертадорес за 2022 г. -
Коментари Харесай

Фламенго - Атлетико Паранензе 1:0: Отборът от Рио де Жанейро триумфира с Копа Либертарос

 Efbet Article Horizontal 1180X300
" Фламенго " е притежател на Копа Либертадорес за 2022 година - най-ценното клубно отличие в южноамериканския футбол. В прочувствен край отборът от Рио де Жанейро надигра с 1:0 " Атлетико Паранензе ".

В воин се трансформира Габриел Барбоса, който означи единственото попадение в добавеното време на първото полувреме.

Купата е трета в историята на " Фламенго " след 1981 и 2019 година Отборът от Рио де Жанейро се реваншира за провалянето от предишния сезон, когато отстъпи във финала против " Палмейрас " след продължение. Срещата се игра на стадиона в еквадорския град Гуаякил пред претъпкани трибуни. Това беше третият следващ край в Копа Либертадорес. В предходните два сезона " Палмейрас " надигра " Сантос " (през 2020 г.) и " Фламенго ".

Барбоса, който вкара победния гол, носи втора купа в шампионата за отбора си, както го стори и през 2019 година Преди три години централният нападател вкара два гола за обрата против Ривър Плейт. " Атлетико Паранензе ", воден от именития ментор Луис Фелипе Сколари, загуби втори край в Копа Либертадорес след 2005 година За отбора от Куритиба игра някогашният футболист на " Лудогорец " Алекс Сантана, който обаче беше заменен на почивката.

 

Формула 1: Шампионът Верстапен ще потегли пръв в Мексико

Макс Верстапен с Ред Бул реализира най-хубаво време в квалификацията за Гран При на Мексико. Втори и трети се подредиха водачите на Мерцедес - Джордж Ръсел и Люис Хамилтън. Местният любим и съотборник на Макс - Серхио Перес, ще започва четвърти в домашното си съревнование, което е 20-ти кръг от шампионата във Формула 1.

Това е шест полпозишън за нидерландеца, който си обезпечи купата предварително. До момента той единствено един път не спечелил надпреварата по-късно. Случи се на Австрия, където победител бе Шарл Леклер.

Освен това Верстапен е в отлична позиция да усъвършенства върха по победи в границите на един сезон, който в този момент държи дружно с Михаел Шумахер и Себастиан Фетел – по 13. Стартът за Гран При на Мексико е довечера от 22.00 часа българско време.

 

Милуоки - Атланта 123:115: Адетокумбо и компания остават непобедени от началото на сезона

Джру Холидей и Янис Адетокумбо означиха по 34 точки и Милуоки остана единственият непобеден тим в НБА на Съединени американски щати и Канада след успеха над гостуващия Атланта – 123:115. Хоукс съумяха да останат в играта до последно с помощта на Трей Йънг, който означи рекордните за сезона 42 точки. Дежунте Мъри добави 21 точки, а Де`Андре Хънтър вкара 14 за Атланта.

Междувременно Джейлън Макданиелс означи пет основни точки в продължението, а Шарлът  победи гостуващия Голдън Стейт със 120:113. Пи Джей Вашингтон вкара 31 точки, а Гордън Хейуърд означи 23 за Хорнетс. Кели Убре-младши добави 18 точки, Денис Смит-младши се регистрира с 13 и Макданиелс записа 12 и 10 битки за спечелилите.

Стивън Къри приключи с 31 точки, дружно с 11 битки, а резервата Джордан Пул завърши с 24 пункта, само че първенецът Голдън Стейт не съумя да избегне провалянето.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР