Флагманът на руския Черноморски флот, ракетният крайцер Москва, е тежко

...
Флагманът на руския Черноморски флот, ракетният крайцер Москва, е тежко
Коментари Харесай

Флагманът на руския Черноморски флот е тежко повреден

Флагманът на съветския Черноморски флот, ракетният крайцер " Москва ", е тежко развален от мощна детонация. Като се базира на съветското военно министерство, организация Интерфакс заяви, че на борда му са се взривили муниции. Целият екипаж на кораба е бил избавен, повода за детонацията се изследва.

Преди това Киев разгласи, че съветският крайцер е бил изумен от украинска противокорабна ракета, само че доказателства за това не бяха показани. Според консултант на украинския вътрешен министър против съветския транспортен съд е била изстреляна ракета от вида " Нептун ", украинско произвеждане. Ракетата има 280 километра далекобойност. " Москва " има екипаж от над 500 души, като всички са били сполучливо евакуирани. Корабът е взел участие в завладяването на украинския Змийски остров при започване на войната в Украйна преди към седем седмици.

Киев получава от Съединени американски щати военна помощ за 800 милиона $

Преди предстоящата огромна съветска атака в Източна Украйна Западът ускорява военната си помощ за Киев. Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединени американски щати ще дават на Украйна спомагателна военна помощ на стойност 800 милиона $. Тя включва оръжие и муниции, в това число артилерия, бронирани машини и хеликоптери. След извършен диалог по телефона с украинския президент Зеленски Байдън сподели, че американското държавно управление ще продължи да дава на Украйна нужната ѝ помощ, с цел да се пази.

От началото на войната Съединени американски щати са дали единодушието си, или към този момент са доставили на Украйна оръжие за 2,5 милиарда $. Също и други съдружници от НАТО, измежду които Англия и Германия, предоставиха на Украйна оръжие и военно съоръжение. В сряда Европейски Съюз утвърди нови оръжейни доставки за Киев на стойност 500 милиона евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР