ФК "Дунав" с победа над Черноломец (Попово) с 1:0 "Дунав"

...
ФК "Дунав" с победа над Черноломец (Попово) с 1:0 "Дунав"
Коментари Харесай

Дунав се завърна в професионалния футбол

ФК "Дунав " с победа над Черноломец (Попово) с 1:0

"Дунав " се завърна в професионалния футбол след победа над Черноломец (Попово) с 1:0 и към този момент е математически неосъществим на върха в Североизточната Трета лига, оповестиха от футболния клуб.

Мачът оправда упованията за сериозен конфликт сред двата най-силни тима в лигата, като конфликтът беше типичен сред младост и опит. Русенци стартираха мача много по-силно и сътвориха няколко чисти положения. От тях най-сериозното се откри пред Георги Вълчев, който в 23-тата минута засече топката след центриране на Джан Хасан от корнер. Коженото кълбо обаче се отби в гредата на стража на гостите Радосвет Христов и не пожела да влезе в мрежата му. До края на полувремето дунавци имаха още няколко благоприятни условия, които се откриха пред Кристиян Тасков, Теодор Костов и Александър Кирилов, само че бяха надалеч от нужната точност в предни позиции, с цел да завършат с гол.

Втората част започва още веднъж с повече от същото – напън на "Дунав ", само че и добра игра на опитните бранители на гостите, които не позволяваха на русенци да стигат прекомерно постоянно на стрелкови позиции. С изключително добра игра се отличиха някогашните бранители на "Дунав " Мартин Ковачев и Мартин Иванов.

В 67-мата минута Джан Хасан центрира от пряк-свободен удар наоколо до тъч линията в лявата част на игрището. Центрирането се оказа извънредно положително и бе засечено от упор от страна на централния бранител Василен Марков, който откри резултата.

До края на мача Дунав имаше още няколко състояние, само че Джан Хасан и Преслав Петков не съумяха да завършат обстановките по отговарящ метод, което обаче нямаше решаващо значение за изхода на мача, защото русенският отбор се нуждаеше единствено от точка, с цел да обезпечи и математически влизането си в по-горна дивизия.

Промоцията ще остане в историята на русенския клуб с най-младата групировка, с която в миналото е реализирал промоция, както и с историческото достижение тимът да няма загуба в формален мач в границите на една календарна година – считано от 12 май 2021.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР