Физическите възможности на учениците от I до XII клас ще

...
Физическите възможности на учениците от I до XII клас ще
Коментари Харесай

Коремните преси и дългото бягане отпадат при формирането на оценка по физическо в училище

Физическите благоприятни условия на учениците от I до XII клас ще бъдат оценени по нова система. Тя изключва коремните преси и дългото тичане за момчетата и девойките, оповестиха от просветителното министерство.

Досега коремните преси и дългото тичане бяха съществена част от нормативите, които децата трябваше да покриват по физическо образование за образуване на годишните им оценки.

Досегашните нормативи са въведени през 1992 и 1995 година и включват тичане на 300 метра за девойките и на 600 метра за момчетата, както и коремни преси.

Занапред учениците ще минават пет наложителни извършения, с цел да им бъде завършена годишна оценка по физическо образование. Това са тичане на 30 м, скок на дължина от място, мятане на плътна топка с две ръце над глава, тичане на 200 м и тест за сръчност.

Новата система за оценяване е направена според от пола и възрастта на учениците. Тестове и нормативи за учениците със специфични просветителни потребности няма да има. Няма да се правят оценка и тези възпитаници, които са освободени продължително от часовете по физическо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР