Физически проблеми на Карлос Алкарас помрачиха вчерашния зрелищен полуфинален сблъсък

...
Физически проблеми на Карлос Алкарас помрачиха вчерашния зрелищен полуфинален сблъсък
Коментари Харесай

Алкарас: Не виня Джокович за виковете и стиснатите юмруци; бих правил същото на негово място

Физически проблеми на Карлос Алкарас помрачиха вчерашния зрелищен полуфинален конфликт сред него и Новак Джокович, откакто испанецът стартира да изпитва съществени схващания в мускулите по цялото си тяло и в третия и четвъртия сет бе напълно неконкурентоспособен на 22-кратния първенец от Големия шлем.

От своя страна, сърбинът получи сериозна доза рецензии поради държанието си на корта, откакто на всички бе ясно, че съперникът му не е в добра физическа кондиция. Световният №3 на няколко пъти реагира бурно след извоювана точка и във всеки от случаите биваше мощно освиркван от публиката. Изглежда обаче, че Алкарас изцяло схваща и оправдава това държание на белградчанина, като на конференцията си след дуела напълно застана на негова страна.

" Не го упреквам за нищо. Той трябваше да затвори мача. Предизвикателство е да играеш против тенисист, който не е на 100%. Играта на противника може да претърпи спад, само че ти не можеш да си позволиш сходно нещо. Вместо това си задължен да намериш метод да достигнеш до успеха.

Стискането на пестник оказва помощ да поддържаш интензитета в играта си и да затвориш срещата допустимо най-скоро. Не го упреквам, че се радваше по този метод на извоюваните точки. Истината е, че в случай че аз бях на негово място и играех против човек, който е контузен или не играе на най-високото си равнище, а аз изпитам спад, то бих правил същото като Новак ", съобщи 20-годишният испанец. 

Източник: Sportskeeda

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР