Фитнесите обмислят завеждане на колективен иск заради въвеждането на нови

...
Фитнесите обмислят завеждане на колективен иск заради въвеждането на нови
Коментари Харесай

Засегнатите от ограниченията: Мерките са неадекватни и дискриминиращи

Фитнесите обмислят завеждане на групов иск поради въвеждането на нови ограничения от понеделник, съобщи ръководителят на Българска асоциация за здраве и фитнес (БАЗФ) и шеф на " Атлетик фитнес " Петър Ангелов пред " Дневник ". Той изрази отчаяние, че държавното управление не е спазило обещанието си да разиска с сектора ограниченията, които ще вземе. В същото време Сдружението за съвременна търговия предизвести, че затварянето на магазините за нехранителни артикули над 300 квадрата ще докара до скупчване в дребните магазини и оттова до евентуален растеж от болни.

Основното искане на фитнесите е страната да им възвърне 40% от заявените за 2019 година доходи. В момента помощта е 20% от оборота.

Хотелите и заведенията чакат цялостни обезщетения

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) също изрази безапелационното си противоречие с оповестените от държавното управление противоепидемични ограничения. Според БХРА работата на хотели без заведенията в тях е нарушаване на Закона за туризма и при затворени заведения за хранене в хотелите е ясно, че туристи няма да има.

Според организацията, откакто страната подхваща ограничаващи ограничения, тя неотложно дължи и цялостни финансови обезщетения на хотелите, на всички заведения за публично хранене и развлечения, както и на другите затворени бизнеси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР