Fitch Solutions прогнозира средна цена на суровия петрол Брент от

...
Fitch Solutions прогнозира средна цена на суровия петрол Брент от
Коментари Харесай

Fitch очаква средна цена на петрол Брент от 95 долара за барел през 2023 г.

Fitch Solutions предвижда междинна цена на суровия нефт Брент от 95 $ за барел през актуалната година, базирайки се на по-бързия от предстоящото отвод на Китай от политиките за " нулев Covid " и на по-бавния напредък на нефтеното произвеждане. За 2024 година кредитната организация предвижда междинна цена от 88 $ за барел, написа БНР. 

" От страна на търсенето, вероятностите за напредък се усъвършенстваха след по-ранното от предстоящото облекчение на ограниченията за ограничение на Covid-19 в континентален Китай “, уточни рейтинговата организация.

" От страна на предлагането, несигурността към Русия продължава да замъглява вероятностите, само че забавянето на растежа на производството в Съединени американски щати, по-нататъшното отсрочване на подновяването на иранската нуклеарна договорка и продължаващото ограничение на производството от страна на " ОПЕК + " ще се комбинират, с цел да понижат доста растежа на петролното предложение тази година “, добави Fitch Solutions.

Същият набор от фактори беше представен и в други разбори, като някои от тях чакаха петролът Брент още веднъж да доближи 100 $ за барел през 2023 година Така да вземем за пример, Goldman Sachs предвижда петролът Брент да доближи Щатски долар 105 за барел в края на 2023 година на фона на мощно повишаване на търсенето, което би тласнало петролния пазар към недостиг през втората половина на годината.

Банката Morgan Stanley също вижда по-затегнат петролен пазар през втората половина на годината, което може да тласне суровия нефт Брент до 110 $ за барел до края на годината.

Докато възобновяване на Китай към този момент е в ход и упованията за по-силен импорт на нефт имат постоянна основа в неотдавна издадените квоти за петролен импорт от страна на Пекин, обстановката с съветското произвеждане на нефт е по-малко ясна.

През предходната година доста анализатори чакаха западните наказания да повлияят трагично и да тласнат цените на петрола на доста по-високи равнища. Пренасочването на петролния експорт, а не съкращаването на производството обаче обезпечи относително непретенциозно отрицателно влияние на глобите върху международното предложение на нефт и, затова, върху цените.

Друг фактор, който изигра роля в прогнозите на Fitch за цените на петрола през тази година, беше промененото въодушевление по отношение на световната стопанска система, като упованията са към този момент за по-леко от в началото плануваното закъснение.

" Въпреки продължаващите насрещни ветрове под формата на стягане на паричната и фискалната политика (вдигане на лихвите), последните данни демонстрират, че няколко огромни стопански системи се държат по-добре от предстоящото “, означи рейтинговата организация.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР