Фискалният кодекс ще бъде изменен тази година след дебат с

...
Фискалният кодекс ще бъде изменен тази година след дебат с
Коментари Харесай

Румъния обмисля рационализиране на фискалния кодекс и увеличаване на данъци

Фискалният кодекс ще бъде променен тази година след спор с бизнес общността, синдикатите, университетските среди и със съдействието на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка (СБ), заяви министърът на финансите Адриан Качиу, оповестява " Романиа инсайдър ".

Всички промени, набелязани от министър Качу, са ориентирани към увеличение на бюджетните доходи . В региона на имущественото облагане, лицата, които имат няколко жилището, могат да заплащат повече. Също и тези, които имат повече от две коли.

Министърът се базира на въвеждането на прогресивното облагане, опростяването на доклада за приходите.

" Не мисля, че е обикновено да имаш еднакъв налог, в случай че имаш повече от един парцел или кола за семейство. Бих предложил в допълнение облагане, започвайки с третата кола, да не е прекалено. Но след разбор и разговор, може да се наложи последователно нарастване от втория автомобил ", сподели министърът.

" Идеята е да засилим съществуващите налози, приказваме за по-широкото данъчно облагане . Ще създадем разбор на фискалния режим. (...) Смисълът на фискалното облекчение е да подтиква стопанската система. Но има удобства които изкривят пазара, тук давам образец с ваучерите. Трябваше да се намесим, тъй като ваучерите бяха предопределени за нашите лични чиновници. Те бяха пристигнали да се употребяват по-широко ", сподели министър Качиу.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР