Фишове и актове за пътни нарушения да не се връчват

...
Фишове и актове за пътни нарушения да не се връчват
Коментари Харесай

ДБ предлага е-фишове и отворени данни за инцидентите на пътя

Фишове и актове за пътни нарушавания да не се връчват персонално па хартия, а по електронен път, с цел да се увеличи съобраемостта на санкциите, с цел да имат резултат за понижаване на случаите по пътищата. Да се отворят данните за трафика и случаите по пътищата, с цел да е ясно кои са проблематичните сектори и да има ограничения за решаването им. Да се приведе пътната маркировка в сходство със стандартите, а камери върху униформите на катаджиите да наблюдават дали няма корупция измежду тях. Това са част от предложенията на " Демократична България ", оповестени в събота от дясната групировка за справяне с войната по пътищата.

В нейно мнение, че показва, че сполучливите политики за пътна сигурност в международен проект без изключение стъпват на съществени масиви от данни. България има потребност да усъвършенства метода за събиране и потребление на данните за катастрофи, с цел да може да ги употребява при градското и извънградското обмисляне на пътища, при предлагането на инженерни решения, при планирането на пешеходни пътеки, кръстовища, лентите за колоездачи, слагане на маркировка, считат от " Демократична България ".

Според обединението главните проблеми са невъзможността на страната да ползва дейно наказванията за нарушаванията и готовността за дребни подкупи на служителите на реда, коите основават възприятие за безотговорност.

Тя упорства за смяна на остарялата нормативна база в съответна Национална тактика за възстановяване на пътната сигурност 2021 – 2030 година

Формацията счита, че би трябвало да бъдат отворени данните за пътните катастрофи и трафика, с цел да са ясни рисковите пътни сектори от булеварди, автомагистрали, кръстовища и да се набележат ограничения за премахване на аргументите за това. Да бъде обезпечено цялостното видеонаблюдение на главната пътна мрежа и регионалните центрове по този начин, че нарушителите да бъдат преследвани и глобявани, оферират още от " Демократична България ". Според обединението могат да се сертифицират преброителните камери и камерите от тол системата за засичане на скорост, след което да се свържат със системата за електронни фишове в КАТ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР