Фирмите ще плащат по-ниска такса смет, а гражданите - по-висока

...
Фирмите ще плащат по-ниска такса смет, а гражданите - по-висока
Коментари Харесай

По-ниска такса смет за бизнеса и по-висока за гражданите от 2019-а

Фирмите ще заплащат по-ниска такса боклук, а жителите - по-висока от 1 януари 2019 година, когато ще бъде въведена новата система за начисляването на налога, предава Българска национална телевизия.

Проектът е квалифициран, само че към момента не е признат от Народното събрание. Целта е да се приготви по-справедлива методика, по която да работят общините, изясни в Пловдив ръководителят на бюджетната комисия в парламенат Менда Стоянова.

Предвижда се към този момент да се заплаща на човек, а не както е до момента - популацията и компаниите заплащат за боклука според от данъчната оценка на парцела.

„ В плана на закона по-детайлно е планувано по какъв начин общините да пресмятат този размер, да регистрират всички индикатори, тъй че от една страна това да е транспарантно, въпреки това да е ясно, че там няма надписване и това са суми за това да живеем чисто. Вторият въпрос обаче е доста по-труден от първия, това е въпросът по какъв начин тази сума да бъде разпределена сред хората и компаниите, генериращи отпадъка още веднъж на правилото - замърсителят заплаща ", разгласи Менда Стоянова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР