Фирмите Ню проджектс консулт и София плод вече имат спечелени

...
Фирмите Ню проджектс консулт и София плод вече имат спечелени
Коментари Харесай

Фонд Земеделие не плаща по училищен плод и след решение на Върховния административен съд

Фирмите " Ню проджектс консулт " и " София плод " към този момент имат извоювани три дефинитивни каузи във Върховния административен съд против Държавен фонд " Земеделие " по програмата за доставка на плод в учебните заведения и детските градини в страната. Общата стойност по тях е за над 13 480 лева и до през днешния ден към момента не са изплатени, съобщи Милена Рашева, шеф на фирмите и аграрни производител. Решенията на Върховен административен съд може да видите на следните линкове:

https://info-adc.justice.bg/courts/portal/edis.nsf/e_act.xsp?id=2032939&code=vas&guid=1446590351
https://info-adc.justice.bg/courts/portal/edis.nsf/e_act.xsp?id=2120495&code=vas&guid=1418969128
https://info-adc.justice.bg/courts/portal/edis.nsf/e_act.xsp?id=2062607&code=vas&guid=1443843619

Фонд " Земеделие " би трябвало да откри метод да изплати тези средства откакто е наказана. Съдът е висшият орган в една правова страна, който взима отношение сред две спорещи страни, разяснява Милена Рашева. Според нея е извънредно време чиновници на ДФЗ да носят лична отговорност, когато не извършват напътствията по използване и пояснение на закона, дадени от съда. Те би трябвало да бъдат глобявани, когато поради тях страната е осъждана.

" Странно е съдът да се произнася, че актовете са им незаконосъобразни, а фондът съзнателно с цел да не заплати, издава нов незаконосъобразен акт, с който с изключение на, че демонстрира очевидно пренебрежение към съда в това време жестоко уронва престижа на ДФЗ и страната като цяло. Това го няма на никое място в другите страни на Европейски Съюз. ", акцентира Рашева.

" Ню проджектс консулт " продължава да води и други каузи против Държавен фонд " Земеделие " за отрязани общо 766 000 лева по програмата за доставка на плод в учебните заведения и детските градини в страната. Административен съд – София град към този момент се произнесе в интерес на компанията с решение от 28 юни 2023 година, като разпорежда ДФЗ да изплати парите и разноските по делото. Въпреки че компанията е утвърдена от самия ДФЗ за снабдител по настоящата процедура, предплаща със лични средства закупуването и превозването на продуктите, показва изрядни поръчки за заплащане, сдружението не получава възобновяване на направените разноски.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР