Фирмите, които стопанисват и поддържат имоти на руснаци и украинци

...
Фирмите, които стопанисват и поддържат имоти на руснаци и украинци
Коментари Харесай

Проблем с имотите на руснаци и украинци по нашето море

Фирмите, които стопанисват и поддържат парцели на руснаци и украинци по българското Черноморие, не могат да си получат парите за предоставената услуга, сигнализират пострадали пред организация Фар. Заради банковите рестрикции към Русия и военните дейности в Украйна няма по какъв начин на компаниите да бъдат преведени таксите от руснаците. Ситуацията се усложнява още повече поради възможната несъстоятелност на украинците - бежанци.
От една страна, глобите на Европейски Съюз въздействат отрицателно на поддържащите български компании, а от друга - рекомендацията на Русия да се насочат за отмора към Турция вместо България, затрудняват руснаците с парцели у нас, които вършат комплицирани комбинации, с цел да се доберат до тях.
Заради възбраната за полети руснаците нормално пътуват през Турция до България, което оскъпява доста визитите им. Проблемът със затрудненото пътешестване, а от там и продажбата на българските парцели на руснаци стартира още с началото на коронавирус рецесията и рестриктивните мерки, свързани с нея.
Хора от бизнеса с парцели изясняват по какъв начин се действа: сега, в който се появят притежателите, да им се желаят парите за стопанисване.
" Обикновено става дума за по осем евро на кв. м на месец. Така че сумата се заформя към 480 - 500 евро. Писмата стартират да се изпращат към притежателите на жилища още от февруари, само че се знае, че хората си заплащат като дойдат тук ", изяснява брокер на парцели от Бургас. Той е на мнение, че по този начин ще се практикува и в актуалната обстановка.
Що се касае до заплащането на сметки за еленергията, в случай че притежателите на парцели не платят сметките си от ЕВН, стопират им тока и го включват откакто сумите бъдат платени. С водата обаче има проблем - в един частен случай в Слънчев бряг даже се стигнало до такава степен, че на неплащащи притежатели водомерите били отстранени.
Обичайно поддръжката се прави от компанията, която е притежател на постройката. Много рядко се наема друга компания, която да се занимава тъкмо с това. При втория случай се знае, че това е съпътстваща активност.

Money.bg
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР