Фирми отказват да си изпълнят договорите към Министерството на отбраната

...
Фирми отказват да си изпълнят договорите към Министерството на отбраната
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Фирми отказват да изпълнят договорите си с МО за строителни дейности

Фирми отхвърлят да си изпълнят договорите към Министерството на защитата за строителни действия, макар предплатеното им 100 процентово заплащане. За това предизвести комисията по защита в Народното събрание служебният министър на защитата Димитър Стоянов, съобщи БНР.

„ Инфраструктурата е болният проблем на плана за изтребителите. “, сподели Димитър Стоянов. Той уточни, че договорите са от 2019-та и 2020-та година. Има 9 строителни площадки плюс три служебни.

В момента министерството договаря с компаниите за преустановяване на договорите. А средствата щели да бъдат върнати от направените застраховки. Стоянов не сподели за кои обекти става въпрос и общата сума на неизпълнените ангажименти. Подчерта, че по част от тях ще стартират нови процедури, само че не на правилото на директното възлагане. Ще има и индексиране на към този момент подписани контракти.

Най-големият ремонт сега е на авиобаза „ Граф Игнатиево “. Укритията за първите осем Ф-16 са обезпечени, увери министърът пред комисията. Нямало почнало планиране за укрития на новите осем Ф-16. Като вид ще се употребяват закупени от Швеция преносими хангари. Три преносими има предоставени от Холандия, която взе участие с Ф-35 за защита на въздушното пространство през април.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР