Фирми, извършващи еднородна дейност в един и същ обект или

...
Фирми, извършващи еднородна дейност в един и същ обект или
Коментари Харесай

Поправка и в Закона за ДДС срещу криенето на обороти от един и същ обект

Фирми, извършващи еднородна активност в еднакъв обект или обекти, които са благосъстоятелност на две или повече свързани лица, при наложителната регистрация по Данък добавена стойност, наложително подават информация за облагаемия оборот. Това плануват промени в правилника за използване на Закона за Данък добавена стойност, които финансовото министерство разгласи за публично разискване.

Това условие към този момент е записано и в Закона за корпоративното подоходно облагане. То беше вкарано в законовите промени в края на предходната година заради многочислени случаи, при които компании стопанисват обекти и когато натрупат оборот малко под 50 000 лева или актове за данъчни нарушавания, трансферират обекта на свързани с тях лица и зануляват оборота.

Друга корекция в правилника вкарва право на ремонти, когато във VIES декларацията са посочени неверен идентификационен номер или неточни данни за доставката, които доставчикът може да обоснове. Тези заявления са наложителни за компании, които имат задгранични доставки и при тях спедитор и адресат би трябвало да подадат всеки в своята страна идентични заявления. Чрез тях и през обмена на данни съответните данъчни служби правят надзор, а при подаване на неверни данни има солидни санкции.

При импорт на артикули предопределени за свободни стопански зони, получателят ще уведомява Приходната организация 7 дни преди доставката, гласи друга корекция. Фирми, които държат на склад артикули до поискване към този момент ще се водят в специфичен електронен указател. В него в детайли ще се записва подадена от него декларация за това каква е стоката, кой е получателят, както и така наречен заместващо лице, в случай че титулярят не бъде открит.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР