Фирмата за електрически автомобили получи заповед да държи основния си

...
Фирмата за електрически автомобили получи заповед да държи основния си
Коментари Харесай

„Тесла” няма да отвори свой основен завод в САЩ

Фирмата за електрически коли получи заповед да държи главния си цех в Съединени американски щати затворен, защото Калифорния е едно от огнищата на ковид в страната.

Изпълнителният шеф Елон Мъск сподели, че “ограничено ” произвеждане ще се възобнови във фабриката му покрай Сан Франциско, заяви по-рано CNBC.

Но окръг Аламеда, където се намира заводът, съобщи публично, че това може да докара до скок в случаите на инфектирани с ковид.

В региона на залива на Сан Франциско са регистрирани близо 9 500 инфектирани и 342 смъртни случая, свързани с вируси.

От 23 март производството е спряно, а в този цех работят повече от 10 000 служащи, които създават към 415 000 транспортни средства всяка година.

Правителството на Калифорния отслаби някои ограничавания в щата тази седмица, което разреши на някои предприятията да възобновят активността си. От компанията не дадоха отговор на настояването на Би Би Си за коментар.

Собственикът на „ Тесла ” Мъск провокира разногласия с опълчването си на коронавирусните ограничавания и насърчаването на недоказани лекове за вируса.

В поредност от туитове предходната седмица техно-милиардерът съобщи, че “коронавирусната суматоха е тъпа ” и насочи обществено апела “Освободете Америка незабавно ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР