Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% собственост на Гинка Върбакова.

...
Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% собственост на Гинка Върбакова.
Коментари Харесай

Ето я Гинка, която купи ЧЕЗ! Палавата лелка откровена до последно: Не знам защо ни избраха нас чехите

Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% благосъстоятелност на Гинка Върбакова. Пред Нова телевизия анонимната до предходната седмица бизнесдама от район “Пеевски” – Пазарджик, изрично съобщи, че не е фасада, даваща път на офшорка да придобие най-голямото ЕРП в България.

Откъде ще бъде финансирана договорката и по какъв начин „ Инерком ” съумя да завоюва състезанието за ЧЕЗ, Гинка Върбакова споделя извънредно пред водещия на „ Здравей, България ” Виктор Николаев.

„ Аз съм крайният притежател. Това се вижда от Търговския указател. Крайният притежател в Търговския указател съм аз ”, съобщи Гинка Върбакова.

На въпрос за какво чешката страна е избрала точно нейната компания, тя отговори: „ Не мога да кажа за какво са избрали нас. Това беше една дълга и доста комплицирана процедура, в която се изискваха доста финансови документи, които да подсигуряват кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да създадем. По принцип при подобен тип финансиране, тъй като покупката на активите на ЧЕЗ ще стане с привлечено финансиране с банков заем от интернационална банкова институция, която все още, за жалост, не мога да разкрия ”.

Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка отвърна: „ Практиката е при подобен тип финансиране, да бъдат залагани акциите на сдружението, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди процедура ”.

Гинка призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв метод в реализирането на договорката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше безапелационна: „ Цялата договорка се организира под чешкото законодателство. Цялата договорка и диалози бяха в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна договорка ”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР